Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Prinsessans man dök upp med mystisk skada – orsaken bakom

07 mar, 2024, 11:00 
Pernilla Albinsson
Edoardo Mapelli Mozzi, Princess Beatrice, Zara Tindall, Prince Andrew, Sarah Ferguson, Tim Laurence.
TT.
Nya bilderna på den brittiska kungligheten skapar reaktioner.
Annons

Den brittiska kungafamiljen har den senaste tiden varit mycket omskrivna på grund av deras hälsa. Både kung Charles och prins Williams fru, Kate Middleton, har på kort tid genomgått varsin operation.

Hovet bekräftar: Prinsessan Kate opereradBrand logo
Hovet bekräftar: Prinsessan Kate opererad

Kung Charles blev i början februari, knappt ett halvår efter hans kröning, diagnostiserad med cancer. Diagnosen upptäcktes just när han opererades för förstorad prostata. Operationen verkar under omständigheterna gått bra enligt hans fru Camilla:

– Han mår extremt bra med tanke på omständigheterna. Vi är väldigt berörda av alla brev och meddelanden. Det är väldigt uppmuntrande, sa Camilla kort efter operationen.

Felaktiga uppgifter om Kate

Hertiginnan Kate har under våren varit sjukskriven efter sin operation. Kring henne har det varit mer tystlåtet och hertiginnan själv har inte setts till sedan hon åkte in till sjukhuset i januari.

Annons

Under tisdagen kom uppgifter att man hade fått bekräftat när Kate skulle vara tillbaka i arbete igen. Uppgifterna visade sig dock vara felaktiga och har i efterhand dementerats.

Prinsessans man dök upp skadad

I veckan var det bilder på prinsessan Annes man, sir Timothy Laurence, som uppmärksammades av allmänheten. Bilderna var från när han besökte Westminster Abbey under måndagen för att fira att den brittiska sjöräddningsorganisationen fyllde 200 år.

Men istället var det alltså hans utseende som var i fokus – han dök nämligen upp med ett blåöga. Kungliga källor har i efterhand gått ut och förklarat att sir Tim fick sin skada när han under helgen ägnade sig åt trädgårdsarbete.

Sir Timothy Laurence vid Westminster Abbey.
Folk blev förvånade när prinsessan Annes man Tim Laurence dök upp med ett blåöga.Stringer

Officiellt är sir Tim Laurence inte en arbetande medlem av den kungliga familjen men han dyker ofta upp i kungliga sammanhang. Han har tidigare haft en framgångsrik karriär inom den kungliga flottan och träffade prinsessan Anne när han jobbade som stallmästare åt drottning Elizabeth.

Foto: TT.

Annons