Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessans oväntade babybesked slår ner som en bomb – efter alla år!

10 maj, 2024, 09:00 
Kungligheter från Europa
Prinsessans besked om babyn efter alla år uppmärksammas i pressen – här kommer allt fram!
Annons
Hör kungens skämt till Frederik – får alla att gapskratta!Brand logo
Hör kungens skämt till Frederik – får alla att gapskratta!

Det tycks inte vara en lugn stund i den danska kungafamiljen. Inte bara har en ny kung och drottning krönts – även en baby har kommit till världen.

Det är prins Gustav, 55, och prinsessan Carina, 55, som välkomnat en dotter till världen med hjälp av en surrogatmamma i USA.

Något som gör prinsessan Benedikte till farmor igen. Och hon avslöjar även något särskilt om en annan baby...

Babyavslöjandet – alla år senare

Prinsessan Benedikte har tre barn, prins Gustav, prinsessan Alexandra och prinsessan Nathalie.

Men de kom in i den här världen på olika sätt. Till Billed Bladet kan Benedikte avslöja något särskilt, ett plötsligt babybesked efter alla dessa år:

Prins Gustav, till skillnad från sina systrar, föddes ju i Tyskland. Och det beror på en särskild uppgörelse mellan Benedikte och hennes framlidna make, prins Richard.

Annons

Som Benedikte förklarar för tidningen:

"Båda mina döttrar, Alexandra och Nathalie, är födda i Danmark. Jag hade lovat min man att vårt första barn – då visste vi inte att vi skulle få en pojke – skulle födas i Tyskland, vilket blev fallet. Det var överenskommelsen. Och sedan kunde de nästa födas hemma, vilket tjejerna gjorde".

Prins Gustav har också som äldsta son vuxit upp som arvtagare till slottet Berleburg, där han och Carina i dag bor med sina två barn, prins Gustav Albrecht och den nya dottern, vars namn ännu inte offentliggjorts.

Det är ett tungt ansvar Gustav bär på sina axlar. Han driver och har hand om godset som omfattar 13 000 hektar skogsmark. Men det var nära att allt togs ifrån honom...

Prinsfamiljens nya liv – med två barn

Prins Gustav tvingades nämligen länge välja mellan kärleken och slottet. Detta då prinsens farfar uppgett i sitt testamente att hans barnbarn bara skulle få ärva slottet om han gifte sig med en kvinna som var arisk, adlig och protestantisk.

Tre punkter som Carina Axelsson, med sin mexikanska mamma och katolska tro, inte levde upp till. Så i 19 år kunde inget bröllop äga rum utan att Gustav skulle mista sitt slott.

Men 2022 rev Tysklands högsta domstol de gamla bestämmelserna och prinsen och Carina ödslade ingen tid. Bara några månader senare var de gifta.

Prinsessan Carina och prins Gustav på sin bröllopsdag
Så här såg det ut när Carina äntligen fick sin prins. Foto:TT

Året därpå välkomnade de sin son till världen och nu har de alltså också en dotter. Båda barnen är födda i USA, på grund av surrogatsituationen.

Foto: TT

Annons