Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessan har förlorat sitt livs kärlek – enorma sorgen i familjen

02 maj, 2024, 17:00 
Kungligheter i Europa
Prinsessan har flera gånger satt ord på sorgen över att förlorat sitt livs kärlek. Nu kommer han på tal igen.
Annons
Margrethes nya liv – efter att hon abdikeratBrand logo
Margrethes nya liv – efter att hon abdikerat

Det är mycket som händer i den danska kungafamiljen. Inte bara har Frederik blivit kung och Mary drottning, förra veckan kom också en bebis.

Det är drottning Margrethes systerson prins Gustav och hans kärlek prinsessan Carina som välkomnat en liten dotter till världen.

Och med det har även prinsessan Benedikte blivit farmor igen, alldeles intill sin egen födelsedag. Och i samband med bemärkelsedagen kommer även hennes stora kärlek på tal – prins Richard.

Prinsessans ord om saknade maken

Prins Gustavs och prinsessan Carinas baby föddes den 26:e april, alltså bara tre dagar innan prinsessan Benedikte fyllde den eminenta åldern 80.

Därav uppmärksammades också prinsessans födelsedag extra stort, och bland annat gjorde Benedikte en födelsedagsintervju med den tyska tidningen Siegener Zeitung.

Annons

Här berättade hon om livet hon levt och lever, och självklart kom också hennes älskade framlidna make Richard på tal, som gick bort 2017.

Det råder inga tvivel om att prinsen var hennes livs kärlek. Deras kemi var synlig oavsett sammanhang, och efter Richard gick bort för sju år sedan var Benedikte och familjen öppna med tomrummet efter honom:

– Man kan se på henne att hon saknar något. Min far sitter inte längre och väntar på henne – eller omvänt – hon väntade på att han skulle komma hem från skogen. Jag tror fortfarande att min mamma hoppas på att han ska komma körandes i bilen, har prins Gustav tidigare sagt till Billed-Bladet.

Prins Richard tittar på prinsessan Benedikte
Prins Richards kärleksfulla blick på prinsessan Benedikte. Foto:Personalities
Prinsessan Benedikte håller armkrok med prins Richard på deras bröllopsdag
På bröllopsdagen kunde prins Richard inte hålla ögonen borta från sin brud. Foto:Polfoto/TT

Så att prinsen också kommer på tal i intervjuer som den Benedikte nu gjort är inte konstigt. Här berättar hon en speciell detalj från deras äktenskap – nämligen vilket språk de talade med varandra.

Annons

Benedikte är ju dansk och prins Rickard var tysk, men något de hade gemensamt var att de hade varsin svensk mamma. Och det gjorde också att svenska var språket de talade med varandra:

– Vår familj är vitt förgrenad. Vi talar inte bara danska, utan även engelska och tyska. Med min man pratade jag alltid svenska. Och om det skulle gå fort så blandades orden också ihop ibland.

Svenska kungafamiljens stöd

Prinsessan Benedikte är kusin med vår svenska kung och kungafamiljen fanns där för henne när Richard gick bort. Det berättade svenska hovet då för Svensk Damtidning:

– Självklart har de på olika sätt uttryckt sin sorg till den danska kungafamiljen.

Det skiljer bara två år mellan Benedikte och kungen och under uppväxten umgicks familjerna tätt. Redan nästa vecka blir det en återförening mellan kungafamiljerna då kung Frederik och drottning Mary kommer till Sverige för statsbesök.

Foto: TT

Annons