Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Skilsmässa i kungafamiljen – drottningens stora sorg

01 maj, 2024, 12:00 
Nu är sorgen total – här är nya bilderna.
Annons

Det har gått drygt två veckor sedan beskedet slog ned som en bomb i kungliga kretsar: Prinsessan Tatiana och prins Nikolaos av exkungahuset Grekland och Danmark skiljer sig efter 14 år ihop.

Nu har prinsessan Tatiana fångats på bild för första gången sedan skilsmässan blev offentlig. Och vid sin sida har hon sin före detta svärmor, drottning Anne-Marie.

Hovets besked om Silvias tråkiga åkomma • Victoria blir officer – ska till skolbänken • Oväntade bilderna på Estelles & Daniel – 3 kungliga snackisar från vecka 17!Brand logo
Hovets besked om Silvias tråkiga åkomma • Victoria blir officer – ska till skolbänken • Oväntade bilderna på Estelles & Daniel – 3 kungliga snackisar från vecka 17!

Drottningens sorg efter skilsmässan i kungafamiljen

Att Nikolaos och Tatiana skiljer sig kom som en chock. Sedan bröllopet 2010 har de varit ett riktigt super-par, som det flitigt rapporterats om i media.

Annons

De båda är mycket familjeorienterade och står danska och grekiska ex-kungahuset nära, och har starka band till Europas kungligheter – däribland våra egna.

Prins Nikolaos och prinsessan Tatiana 2021.
Prins Nikolaos och prinsessan Tatiana 2021.JS / dana press

Anledningen till att de tillhör de båda kungahusen, är att prins Nikolaos är son till drottning Anne-Marie och exkung Konstantin II. Anne-Marie är drottning Margrethes syster.

Anne-Marie blev drottning i och med äktenskapet 1964. Bara tre år senare kom statskuppen och Anne-Marie och kung Konstantin gick i exil. Hon bär dock fortfarande sin titel, vilket Konstantin också gjorde fram tills hans död 2023.

Annons

Första bilden på prinsessan efter skilsmässan

Anne-Marie blev änka i fjol, och sorgen efter Konstantin är ett faktum. Men hon har en stor familj att söka stöd hos, de äkta makarna fick totalt fem barn ihop.

Drottningen står också prinsessan Tatiana mycket nära, och därför är det givetvis oerhört tragiskt för henne att Tatiana och Nikolaos valt att gå skilda vägar.

Men nu står det klart att skilsmässan inte kommit emellan Tatiana och sin älskade svärmor.

Annons

På nya bilder, de första vi sett på prinsessan sedan skilsmässan, njuter hon av egentid med drottning Anne-Marie.

Prinsessan Tatiana med drottning Anne-Marie
Prinsessan Tatiana med drottning Anne-Marie.Aristidis Vafeiadakis
Prinsessan Tatiana.
Prinsessan Tatiana kommer behålla sin titel, rapporterar Hello.Aristidis Vafeiadakis
Annons

De närvarade vid en ceremoni i Aten inför de stundande Olympiska spelen i Paris. Den ikoniska OS-facklan skulle symboliskt lämnas över till den franska delegationen.

Och visst är det starka bilder att se – och så fint att de håller kvar vid varandra trots det sorgliga som hänt.

Foto: TT

Annons