Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Här blir prinsessans stora problem med ringen tydligt – som kostar en halv miljon kronor

05 feb, 2024, 14:00 
Kronprinsessan Victoria, prinsessan Kate och prins Daniel
Prinsessans ring har inte bara en hisnande prislapp – den kommer även med stora problem.
Annons
SE FILMEN! Victorias & Daniels glammiga festkväll med William & KateBrand logo
SE FILMEN! Victorias & Daniels glammiga festkväll med William & Kate

Kungliga förlovningsringar är ett ämne som alltid engagerat bland rojalistiska fantaster, av förståeliga skäl.

Ja, de är inte bara dyra, vackra och inte sällan har de ett ett tungt sentimentalt värde. De kräver också mycket underhåll.

Och nu är en prinsess-ring i fokus. Den kommer nämligen med en del problem för dess ägare.

Prinsessans problem med dyra ringen

Det var inte länge sedan vi såg Kate och hennes maffiga förlovningsring mingla med kronprinsessan Victoria, de sågs ju i slutet av november i London.

Anledningen var det planerade besöket i Storbritannien för att stärka de redan goda relationerna mellan länderna.

Och här fick vi också se prinsessornas förlovningsringar glimra bredvid varandra, och smycken av detta slag kräver faktiskt en del jobb.

Prinsessan Kates förlovningsring
Prinsessan Kates förlovningsring kräver en hel del underhåll.

Det uppmärksammar Hello Magazine som djupdykt i Kates förlovningsring och hur prinsessan måste agera för att behålla den i gott skick.

Annons

Den har ju redan många år på nacken då den brukade tillhöra prinsessans framlidna svärmor prinsessan Diana, vilket Kate måste ta i beaktning.

Som Ben Roberts, VD för Clogau som ansvarar för det walesiska guldet som de brittiska kungligheterna tillverkar sina vigselringar av, säger till sajten:

– Även utan några förändringar har det sina utmaningar att ta hand om ett arvegods av sådant värde. Kate och hennes team kommer att behöva anställa noggrant underhåll, med regelbundna inspektioner och djupgående utvärderingar, skonsam rengöring för att återställa glansen och, om nödvändigt, expertreparationer för att säkerställa dess livslängd.

Kommentaren kommer efter att Kate nyligen bekräftade att hon inte gjort några förändringar med ringen sedan hon fick den av prins William 2010, enligt Mirror.

Detta efter tidigare rapporter om att ringen från början varit för stor för prinsessan och att hon låtit den ändras för att passa hennes finger, men det förnekar Kate alltså nu.

Annons

– Prinsessan av Wales skiljer sig från resten av sin familj genom att bära hennes arvegodsring på 390 000 pund precis som när hon fick den.

I svenska mått är ringen alltså värderad till strax över en halv miljon kronor, en ring passande en prinsessa alltså.

Prislappen på Victorias förlovningsring

Även Victoria har en maffig ring på sitt finger men i mer klassisk design. Det är en vitguldsring med stor diamant i mitten som säga vara runt 1,5 karat.

Diamanten är slipad i rund form och ringen som helhet kommer med en hisnande prislapp:

– Den skulle nog gå för mellan 100-200 000 kronor. Det är svårt att säga eftersom det beror på kvalité på diamanten och vem som gjort den. Det ryktas om att det är hovjuvileraren Bolins och då är den nog närmre 200 i dagens priser, har smyckesexperten Hanna Hellberg tidigare sagt till Svensk Damtidning.

Kronprinsessan Victorias förlovningsring
Även kronprinsessan Victorias förlovningsring kommer med en svindlande prislapp.

Foto: TT

Annons