Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessorna i stort arvsbråk

17 nov, 2020, 20:11 
Kungligt arvsbråk Camilla av de två Sicilierna Kronprins Leka bröllop
De rör sig på samma kungliga kalas som svenska kungafamiljen – men bakom kulisserna pågår kriget mellan systrarna för fullt.
Annons
Här är Europas alla kungahus!Brand logo
Här är Europas alla kungahus!

Det är ett stort kungligt arvsbråk som just nu rasar inför öppen ridå: Prinsessan Camilla, 49, krigar mot sin syster prinsessan Christiana, 47, och motsvarande mer än en miljard svenska kronor uppges stå på spel.

Prinsessan Christiana hävdar att dessa pengar är borta från deras gemensamma stiftelse, en stiftelse som upprättats av deras mamma, den italienska filmstjärnan Edoarda Crociani, 80.

Prinsessan Camilla Prins Cato Prinsessan Chiara Prinsessan Carolina Edoarda Crociani
Prinsessan Camilla med sin man prins Carlo, överhuvud för det italienska furstehuset Bourbon-Deux Siciles, och döttrarna Chiara och Carolina. Till höger mamma Edoarda.

Arvstvisten pågår just nu i en domstol på ön Jersey i brittiska kanalen, och turerna är många och komplicerade. Men kortfattat så hävdar Christiana att hennes mamma och syster försöker lura henne på arvet. Brittiska Daily Mail konstaterar att anklagelserna haglar och att det förekommer påståenden om att modern Edoarda gjort sina döttrars liv till ett guldkantat helvete.

Annons

Prinsessorna som slåss i rätten

Systrarna, som är kända för sin überlyxiga livsstil, har fått sina titlar genom att gifta sig med varsin italiensk prins. Men banden till den svenska kungafamiljen undrar ni kanske?

Ja, framför allt prinsessan Camilla, som bär det megalånga namnet Camilla de Bourbon et des Deux Siciles, minglar ofta på de stora kungliga bröllopskalasen. Och här småpratade hon med kronprinsessan Victoria när furst Albert klev upp på Monacos tron.

Kronprinsessan Victoria Prinsessan Camilla de Bourbon et des Deux Siciles
Kronprinsessan Victoria och prinsessan Camilla vid kröningen i Monaco.

Foto: TT.

Annons