Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Privata filmen på Madeleine – visar upp en glimt av Florida-hemmet

17 mar, 2021, 10:09 
Prinsessan Madeleine
Prinsessan Madeleine är tillbaka – med en skräll! Och i nya filmen får vi även se en glimt från hennes hus i Miami.
Annons
Därför har Madeleines och Chris barn så ovanliga namn!Brand logo
Därför har Madeleines och Chris barn så ovanliga namn!

Första bilden på prinsessan Madeleine – på flera månader! I det nya inlägget på Instagram ser vi henne hemma i familjens hus i Florida, med välfönade blonda lockar, ett kors i en tunn kedja om halsen och med rosa och vita blommor i en vas bakom sig. Utanför fönstret vajar bladen på en av palmerna i trädgården.

Här lever familjen sitt liv i den 600 kvadratmeter stora villan. 16 rum, relativt nybyggd och med bästa tänkbara läge i det exklusiva villaområdet Pinecrest, som är en av Miamis gräddhyllor. Priset ska ha varit närmare 30 miljoner kronor. Det är dock ett liv som fortfarande omges av extremt strikta restriktioner, på grund av pandemin.

Prinsessan Madeleine Childhood Stella Polaris satsning AI
Nya bilden på prinsessan Madeleine.

Men trots att hon bor i Florida sedan mer än två år tillbaka, så har prinsessan Madeleine ändå tät och regelbunden kontakt med hovet härhemma. Och nu har hon en skrällnyhet – om den tunga satsning som kommer bli ett av hennes huvudfokus i hela fyra år framöver:

Annons

Prinsessan Madeleine om Childhoods satsning på AI

– Jag är så glad att vi på Childhood nu får chansen att förverkliga vårt drömprojekt Stella Polaris, säger hon i Instagram-inlägget.

– De vassaste idéerna och den senaste AI-teknologin ska bli redskap på barnens sida i vår kamp att sätta stopp för förövare på nätet.

Prinsessan Madeleines Childhood kallar projektet för ”en virtuell försvarsmakt för utsatta barn” och ”det nya århundradets underrättelseoperation – i barnens tjänst”. Starka och lovande ord!

World Childhood Foundation står för arbetet och idéerna och pengarna kommer från Svenska Postkodlotteriet.

Projektet har fått namnet Stella Polaris – både efter Polstjärnan och efter namnet på en hemlig finsk underrättelseoperation under kriget. Det avslöjar också en koppling till Madeleines barnbokssatsning, där huvudpersonen heter Stella.

– Med Stella Polaris tar vi ett stort steg in i framtiden. En framtid där internet ska vara en säker och trygg plats för barn, säger prinsessan Madeleine.

Annons

Och Childhood skriver:

– Tack alla som har en Postkodlott i @postkodlotteriet! Med ert stöd kan vi nu förverkliga Stella Polaris – ett drömprojekt där vi kommer att skapa en AI-hub där olika aktörer kan samverka kring hur man med hjälp av artificiell intelligens förebygger, upptäcker och stoppar sexuella övergrepp mot barn. Tack för ert stöd. Läs mer om vårt drömprojekt på childhood.se.

Se prinsessan Madeleine i Childhoods film här:

Foto: Prinsessan Madeleine/Instagram, TT.

Annons