Rasar mot beslutet bara dagar efter drottningens död: ”Hon hade inte tillåtit detta”

13 sep, 2022, 14:09 
AvIbraheem Alsalman

Stor ilska i Storbritannien efter kritiserade beslutet.

Annons
Premiärministerns första ord efter Elizabeths död: ”Gud bevare konungen”
Premiärministerns första ord efter Elizabeths död: ”Gud bevare konungen”

Drottning Elizabeth avled i torsdags efter 70 år vid makten. Hon blev 96 år gammal.

Sedan dödsbeskedet kom har det varit stor sorg runtom i Storbritannien och kung Charles har utlyst tio dagars sorg. All sport den gångna helgen har ställts in, även om beslutet väckte starka reaktioner. Man menade att drottningen, som var sportintresserad, hade gärna velat se att livet fortsätter, i princip som vanligt. Elizabeth var som bekant väldigt intresserad av trav och vi alla kommer väl ihåg hennes storartade entré när OS invigdes i London 2012.

I går måndag kom också beskedet att nästa helg Premier League-matcher kommer att påverkas fortsatt. Det handlar om tre matcher som ställs in och anledningen är att polisen vill lägga de resurserna på begravningen som sker på måndag 19 september. Där förväntar man sig att hundratusentals personer kommer att närvara för att sörja drottningens bortgång.

Annons

Stark kritik efter beslutet om sjukvården i England

Men det är inte bara sport som har drabbats av att Elizabeth har dött. Även sjukvården lider där man har ställt in flera operationer, vilket har lett till stark kritik. Daily Mail rapporterar att ett beslut har tagit som gör gällande att all vård och operationer, som inte är akuta, skjuts upp för att frigöra resurser till det som komma skall. Man har också sedan tidigare annonserat att begravningsdagen, alltså måndagen den 19 september, kommer vara en röddag vilket betyder att många kommer vara lediga.

NHS, sjukvården i England, meddelar samtidigt att vaccinationen mot covid-19 kommer att fortsätta precis som vanligt. Detsamma gäller patienter som kommer in till akuten och behöver hjälp.

Beslutet gällande sjukvården väckte stark kritik och många reagerade starkt på Daily Mails artikel. I kommentarsfältet har man uttryckt sin frustration:

"Drottningen hade aldrig tillåtet detta", skriver en person.

Annons