Reaktioner efter första bilden på Elizabeth – efter Philips begravning

drottning elizabeth

Paul Edwards/WPA Pool/Shuttersto

Elizabeth har haft en svår tid, men nu är hon tillbaka på jobbet. Det här är reaktionerna.

Det har varit en tuff tid för drottningen de senaste månaderna, först blev prins Philip sjuk och fick spendera flera veckor på sjukhus och till slut hjärtopereras. Den vård han fick räckte inte hela vägen och han gick till slut bort vid 99 års ålder, och drottningen miste därmed sin livspartner som hon delat allt med i över sju decennier.

Dessutom har hon behövt hantera en av de största skandalerna i kungahusets historia, då Meghan och Harry ställde upp på en intervju med Oprah Winfrey där de avslöjade en mängd detaljer om det kungliga livet, något som självklart skapade en enorm uppmärksamhet i medierna världen över.

Men drottningen är känd för att alltid sätta plikten i första rummet och nu är hon tillbaka på jobbet, bara en och en halv vecka efter prins Philips begravning.

prins philip

Prins Philip gick bort den 9 april 2021.

REX

Nya bilden på drottning Elizabeth väcker reaktioner

Hon tog emot nya ambassadörer på slottet via en digital länk, och på bilden som lagts ut av hovet ser vi en leende drottning som samtalar kort med de nyinvigda och ger dem några uppmuntrande ord.

I sociala medier reagerar folk starkt på bilderna, och hyllar drottningen för hennes styrka.

”Drottningen är underbar och en kämpe. Hon ser lite trött ut nu för tiden – inte överraskande med tanke på allt hon har behövt stå ut med” skriver en användare på Twitter.

”Jag är så stolt över hennes majestät. Hon gör alltid sin plikt med ett leende på läpparna, till och med under tuffa tider” skriver en annan på Instagram.

”Det förvånar mig alltid hur vacker och full av livskraft drottningen är. Hon är helt fantastisk!” skriver en annan på Instagram.

LÄS MER: Så pressades Meghan att lämna kungahuset

LÄS MER: Meghan berättar: Levde som fånge i kungahuset

LÄS MER: Meghan dumpade Piers Morgan – verkliga relationen bakom bråket