Renée Nyberg om sina hemliga möten med prinsessan Sofia

Prinsessan Sofia med Rénée Nyberg i dokumentär om TV4:s Project Playground
Nu kan det avslöjas: I sex dagar var TV4:s Renée Nyberg i Kapstaden tillsammans med prinsessan Sofia.
Annons

 

I veckan blev det känt att Renée Nyberg har gjort en dokumentär om prinsessan Sofia som sänds i TV4 den 3 september. Renée följde Sofia på nära håll, bland annat i Sydafrika under sex dagar i slutet av januari.

Annons

– Ja, vi följde henne både på Project Playgrounds center i Kapstaden och här hemma i Hallonbergen, och så träffade vi henne på Djurgården för en intervju tillsammans med prins Carl Philip och barnen Alexander och Gabriel.

Prinsessan Sofia prins Carl Philip prins Alexander prins Gabriel
En bild från TV4:s kommande dokumentär Prinsessan Sofia – Project Playground.
Annons

Sådan är prinsessan Sofia

Ni tillbringade ju mycket tid tillsammans. Vilket är ditt personliga intryck av Sofia?

– Jag tycker att hon är en väldigt jordnära person, hon hälsar på alla, pratar med alla, hugger i och bär. Och hon har ett enormt stort engagemang och ett lika stort hjärta.

– Plus att hon är kul! Hon är en rolig tjej.

På vilket sätt?

– Hon är snabb och har humor, och glimten i ögat. När hennes kompanjon Frida Vesterberg sa att hon tycker att Sofia är precis samma person som när de lärde känna varandra, trots att hon är Kunglig Höghet numera, så sa Sofia blixtsnabbt: ”Ja, förutom då att alla står på rad då när jag kommer!”.

Annons
Prinsessan Sofia Frida Vesterberg Renée Nyberg
Sofia med sin kompanjon och väninna Frida Vesterberg som är chef för Project Playgrounds verksamhet i Sydafrika. Till höger står Renée.

– Och det jag slogs av efter att ha sett Sofia tillsammans med barnen på aktivitetscentren, både i Kapstaden och i Hallonbergen, det är att de inte vet att hon är prinsessa av Sverige. För dem är hon bara Sofia. Och för henne är det en frizon att slippa förhålla sig till titeln.

En bild från TV4:s dokumentär om prinsessan Sofia
– Här i Sydafrika har jag ju en typ av identitet och när jag kommer hem så har jag något annat. Här tillåts jag att vara den jag vill vara, säger prinsessan Sofia i dokumentären.
Prinsessan Sofia och Renée Nyberg
TV4:s Renée Nyberg med prinsessan Sofia på en balkong i Kapstaden.

Prinsessan Sofia – Project Playground sänds torsdagen den 3 september kl 21.00 i TV4 och TV4 Play.

Annons

Foto: TV4.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

52 kommentarer till “Renée Nyberg om sina hemliga möten med prinsessan Sofia”

 1. josefin skriver: 26 augusti, 2020

  Hon är ju fri att göra vad hon vill sà varför inte flytta till Sydafrika o vara sig själv? varför bara snacka om det, om o om igen?


 2. Bettan skriver: 27 augusti, 2020

  😣Hjälp, lika mån att synas då som nu. Kan det bli värre, ja en dokusåpa.


 3. Fluff skriver: 27 augusti, 2020

  Förvånad att TV4 sänker sig till detta PR-jippo.
  Det visar att paret Hellenius/Nyberg styr kanalen med järnhand.


  1. Birthe Vejrum skriver: 27 augusti, 2020

   Altid denne nedrakning/nedsvärtande/förtal af Sofia og alt hun beskæftiger sig! Giver det jer et kick adrenalin at skrive sådan?
   Men ved I hvad? Sofia er præcis ligeså værdifuldt et menneske som jer. Endda et et par takker bedre vil jeg mene, hun ville i hvert fald aldrig synke så dybt, som til at sværte andre på de “sociale” medier.


 4. Helene skriver: 27 augusti, 2020

  Kungen har lite makt sägs det.–Så fel!-Kungen och Hovet har otaliga gånger i det tysta visat på maktutövning i PR. syfte. .Återigen ser vi hur SVT, nu TV 4 styrs, låter sig styras för att åter marknadsföra en medlem.-Allt på bekostnad av våra skattepengar. Svenska folket har knappast inte frågat efter detta.- Efter komiska serien: Hey Baberiba, (som nu ej får visas, utan stoppats av Kung/Hovet)- David Hellenius fick be Carl Philip offentligt om ursäkt, vilket han lismande gjorde. Nu tar hans Fru Renne Nyberg över med lika lismande hänförelse.


  1. Birthe Vejrum skriver: 27 augusti, 2020

   HVIS kongen/kongehuset var i besiddelse af al den magt, som du påstår de har, så er det virkelig mærkeligt, at han/de ikke forlængst har slået næverne i bordet for at få en ende/slut på alle nedværdigende kommentarer.


  2. Birthe Vejrum skriver: 27 augusti, 2020

   Anna – i Sverige skal man tænke nøje over, hvilke områder man begiver sig ind på, for her er der forskellige myndigheder, som kræver ens “opmærksomhed” f ø r man starter noget op.
   Det “sikreste” er områder med svag eller ingen interesser. Så Silvia har Childhood og Sofia går med i Project Playground og sammen med sin mand – Carl Philip – kaster hun sig ind i arbejdet mod nethadet/mobningen på de sociale medier. Jeg synes nok de er opmærksomme på udsatte børn i Sverige også. + at Victoria jo har sin del og ligeså Madeleine.


  3. Anna skriver: 28 augusti, 2020

   Johan T Lindwall skriver i sin bok om prinsen att Silvia började gråta på ett veckomöte med medarbetarna efter att ett program av “Hey Baberiba” sänts…visste inte att någon tvingades be om ursäkt efteråt men inget förvånar mig längre när det gäller hovets påtryckningsmöjligheter. Av boken “Drottningens hemlighet” av Johan Åsard framgår tydligt vilket maskineri hovet utgör i detta sammanhang…journalister ska tystas, historierevisionism utövas regelbundet, högt uppsatta personer inom förvaltning och näringsliv kallas in för att försvara hovet, journalister som vågar gå emot strömmen riskerar att hamna ute i kylan och t o m finna det omöjligt att få nya jobb…om man överför detta resonemang på det politiska systemet, dvs att journalister som vågar granska makthavare och påtala missförhållanden skulle utsättas för samma behandling, då skulle vi tala om – just det, en diktatur. Men när det gäller hovet accepteras detta. Journalister beläggs med munkavel och de kungliga bestämmer vad som får sägas och vad som ska sopas under mattan. All heder åt de journalister, chefredaktörer och förläggare som vägrar låta sig tystas!


  4. Bror skriver: 28 augusti, 2020

   Väl talat, Anna!


 5. charlotte skriver: 27 augusti, 2020

  Det ska bli intressant att se programmet. Sofia är en filantrop som inte drar sig för att åka ut till svåra miljöer.


  1. Anna skriver: 28 augusti, 2020

   En sann filantrop skulle ha åkt till ett hundstall, inte köpt en dyr kennelhund. Samma sak gäller för Victoria – de kungliga hyllas för sitt engagemang i alla möjliga frågor, men lägger ned tusentals kronor på en valp när det finns så många hundar som behöver ett nytt hem. De talar om miljö och återvinning men flyger privatjet och köper nya kläder hela tiden. Meghan är ett annat lysande exempel på detta. Kan ingen se dessa motsättningar??? “Pay lip service” är ett bra engelskt uttryck som sammanfattar det hela. Dvs de lever inte som de lär.


 6. Anna skriver: 27 augusti, 2020

  Finns många barn/ ungdomar i Sverige som behöver hjälp, sätt fokus här istället!!


 7. Ingrid skriver: 27 augusti, 2020

  Hade högre tankar om Nyberg, beklagligt.


 8. Bea skriver: 27 augusti, 2020

  Fluff,
  Det spelar väl ingen roll vem som styr tv kanalen- TV tittandet styr man ju själv.
  Byt kanal.


  1. Fluff skriver: 27 augusti, 2020

   Jo, i ett samhälle som vårt är det en självklarhet att den informerade konsumenten vet vem som ligger bakom informationsflödet.
   Vi anser ju ändå att vi lever i en relativt transparent demokrati.
   Med det sagt vill jag trots allt hävda att paret Hellenius/Nyborg är fullblodsproffs.
   Det är tillåtet att deras omdöme får svikta någon gång.
   Dock inte för ofta och aldrig så här djupt,


 9. IngridR skriver: 27 augusti, 2020

  Ska bli så trevligt att se programmet. I trailern talar Sofia så fint. Som en riktig prinsessa.


 10. ancibergfeldt skriver: 27 augusti, 2020

  Anna Jag håller med dig att
  många barn och ungdomar här i Sverige behöver mycket hjälp
  Och stöd.
  Men då får ju inte Sofia åka till
  Sydafrika! Det är nog mycket det som drar. Vad gör Carl Philip? Det står om Sofia flera ggr i veckan..


 11. Fundersam skriver: 27 augusti, 2020

  Fjant rakt igenom.


 12. Leo skriver: 27 augusti, 2020

  Josefin m.fl, precis! Dessutom, varit sig själv var S alla åren innan pr CP, då valde hon själv vad hon gjorde o trivdes med detta.


 13. Bror skriver: 27 augusti, 2020

  Ska vi inte se programmet först?
  Recensionerna kan vänta så länge.


 14. Elisabeth Modeer skriver: 28 augusti, 2020

  Precis läst elaka kommentarer mot kronprinsessan Victoria och nu mot prinsessan Sofia fattar ingenting, vad ska dom göra för att duga? Hur ska vi kunna lära barn och ungdomar att internetmobbning är fel när ni, troligtvis minst halvgamla personer, spyr er galla här?!🤮😡


  1. charlotte skriver: 28 augusti, 2020

   Är man ny på forumet kan man få en chock av alla förnedrande kommentarer om kungafamiljens medlemmar.

   Anna. Det var längesedan vi hade högt bildade journalister. I nutid tror man att man får skriva vad man vill. Sverige i ett nötskal. Var tog stil och klass vägen?


 15. Kristiina från Turku skriver: 28 augusti, 2020

  Renee Nyberg, Sofia och Project Playground igen, nu på TV4, varför? Den 16 december 2013 sände TV3 dokumentären Project Playground – En galen dröm om organisationen, där programledaren Renée Nyberg reste till Kapstaden för att möta dess grundare och följa verksamheten. Visst finns det många välgörenhetsorganisationer i Sverige som Renee Nyberg kan göra ett TV-program av? Inte bara om Project Playground.


  1. Anna skriver: 28 augusti, 2020

   Gratisreklam för kungahuset i allmänhet och Sofia i synnerhet.


  2. Birthe Vejrum skriver: 28 augusti, 2020

   Kristiina från Turku – som du skriver, så var det sidste program produceret i 2013, det er altså 7 år siden. Der er sket meget siden da, og det er interessant at følge den udvikling.
   Der kan være mange hensyn at tage til et program med lokale velgørenhedsorganisationer – de kunne jo evt. selv tage initiativ og f.eks. komme med program forslag eller selv producere.


 16. Helene skriver: 28 augusti, 2020

  Hur mycket “kostade” grundaren:Frida Westerbergs tystnad?–Under 8 år, samtidigt med sin magisterexamen i statskunskap, stod PP. färdigt. Med hjälp av sin far kämpade Frida med bygglov, tillstånd, att driva, samt allt som hör till i Langa. -Vi vet att Sofia Hellqvist “köpte” sig in med Carl Philips pengar,–men hur mycket kostade Fridas tystnad efter Hovets påtryckningar, -vi vet att det är vanligt förekommande i kungliga kretsar samt även i andra makthavare.


  1. Camilla skriver: 28 augusti, 2020

   Ingenting förvånar mig längre när det gäller kungafamiljen. Nu har tydligen Renée N sällat sig till skaran som bugar och bockar och gör allt för att sola sig i den kungliga glansen. Sofia verkar inte kunna få nog av uppmärksamhet. Är man med i program som Paradise Hotel och viker ut sig vill man ha uppmärksamhet. Att sedan få en prins på kroken var väl rena högvinsten…och nu skrivs det inte om annat än henne.


  2. Birthe Vejrum skriver: 2 september, 2020

   Dette er 4. gang jeg skriver denne kommentar, har SvenskDam et problem med disse fakta siden man ikke godkender kommentaren?
   Men altså igen, igen, igen og igen… Påstår du Helene, at Frida Vesterberg har modtaget bestikkelse?
   For at søge om tiladelse/tillstånd til at drive NGO virksomhed i Sydafrika SKAL man have en permanent bolig/bostad i landet. Man SKAL også bevise, at man er økonomisk uafhængig ved at stille garanti for et beløb på ZAR 120.000. En ansøgning om tilladelse til at drive NGO virksomhed i landet variere fra 1-4 uger, det er sjældent der er længere ventetid.
   Byggetilladelse søger man ikke ved opstart af en NGO (som Project Playground er) man leaser en forladt/tom fabriksbygning eller lignende.
   Når 2 eller flere ønsker at drive virksomhed sammen i compani/Aps indskyder man hver især et beløb som virksomhedens grund-kapital.


 17. charlotte skriver: 28 augusti, 2020

  Detta har blivit ett tillhåll för republikaner i stort. Vi som håller monarkin högt är djupt besvikna på den kungliga tidningen.


 18. charlotte skriver: 28 augusti, 2020

  Detta har blivit ett tillhåll för republikaner i stort. Vi som håller monarkin högt är djupt besvikna på den kungliga tidningen.


  1. Fluff skriver: 28 augusti, 2020

   Varför då, likt en alkoholisthustru, stanna kvar hos någon som ger besvikelse?


  2. Catrin skriver: 28 augusti, 2020

   Charlotte,
   Jag är nyfiken: VAD är det som får dig att “hålla monarkin högt”???
   Teorin om blodmystik: att vissa människor föds bättre än andra och därmed förtjänar privilegier (ja, samma idéer fick fäste från 1933 och tio år framåt med känt resultat)?
   Eller kaffeflickorna och det faktum att vi har en statschef som inte skiljer sig så mycket från kunderna på Malmskillnadsgatan?
   Eller det faktum att kungahuset försöker styra medierna och därmed indirekt begränsa demokratin?
   Alla dyra märkeskläder, skor och väskor?
   Frisyrerna?
   Sofias bakgrund?
   Eller…något annat?
   Jag är nyfiken hur någon anno 2020 kan försvara monarkin i allmänhet och den svenska kungafamiljen i synnerhet.


 19. PernillaA skriver: 28 augusti, 2020

  Det är ganska lätt att svara på frågan vad de ska göra för att duga.
  Ta ett kliv in i den normala världen, lära sig ett yrke och inte ha ett låtsasjobb som anställda förbereder osv.
  Sedan leva som de lär


  1. IngridR skriver: 30 augusti, 2020

   Bra talat Pernilla A!


  2. Birthe Vejrum skriver: 3 september, 2020

   PernillaA – præcis det samme gør sig gældende for alle top direktører, hvor det er chefsekretæren, der styrer kalenderen!
   Det samme sker jo for alle ministre i en regering, og i hvert fald for alle folketingsmedlemmerne i Danmark.


 20. Lotta skriver: 28 augusti, 2020

  Charlotte
  Bra nu kan din favorit äntligen få vara med i tv, hoppas du kan njuta av hennes fantastiska insats i det svenska samhället. Vi behöver inga andra i kungahuset, vi har ju fantastiska Sofia.


 21. Lotta skriver: 28 augusti, 2020

  Charlotte
  Bra att du alltid försvarar Sofia. Du är hennes bästa vän. Hoppas att hon uppskattar dig. Fjäskeriet har inga gränser.


 22. Helene skriver: 28 augusti, 2020

  Varmt Tack till Anna för väl skrivna kommentaren ang. de grävande journalister som tystas osv.!!–Tack även till PernillaA ang. låtsasjobben.! –Vi svenska medborgare/skattebetalare är generellt ett välutbildat folk, vi kan inte titta på detta längre utan att reagera med kraft!-Stefan Löfven får äta sina snittar några få månader till. Vi får önska en stark ledare som för demokratin o landet framåt.


 23. Leo skriver: 28 augusti, 2020

  Låt programmet handla om Frida o hennes fantastiska arbete där, ära den som äras bör!


  1. Birthe Vejrum skriver: 3 september, 2020

   Frida er med, kan man se i traileren. 🙂


  2. Birthe Vejrum skriver: 3 september, 2020

   Det har bagtalelserne/förtalerne sandt for dyden også!


  3. Birthe Vejrum skriver: 3 september, 2020

   Bror – et forslag til lunch: 1 skive ristet franskbrød/vit bröd , lidt smør, et sprødt/krispig salatblad, en brandvarm paneret rødspætte filet og en iskold rejesalat på + en citronbåd ved siden af. MUMS :-)! Drik gerne en koldøl til.


 24. Daga skriver: 28 augusti, 2020

  Jag känner Renée lite på håll eftersom hon och maken är vänner med min dotter och måg.Kan bara säga att hon är lika rar och enkel utanför rutan som hon framstrålar i etern och ännu vackrare i vardagen.


 25. Chris skriver: 28 augusti, 2020

  Om hon behöver en frizon där hon inte behöver använda sig av sin titel är det kanske ett tecken på att tiden är mogen för att lämna det kungliga livet helt och avsäga sig alla titlar…? Men då skulle ju inte människor längre stå på rad, buga och bocka…S skulle nog sakna fjäskandet…!
  Det är lätt att säga att privilegier inte betyder något när man inte riskerar att mista dem…och som alla uppkomlingar håller S hårdare på titulaturen än de infödda; jfr Silvia och C G…


 26. Lotta skriver: 29 augusti, 2020

  Bror
  Skaffa dig ett liv.


 27. Bror skriver: 29 augusti, 2020

  Märkliga påståenden signaturen Helene kommer med.
  I sin iver att svärta ner prinsfamiljen som varandes mutkolvar, glömmer hon bort, att tagande av muta, som hon här påstår att Frida Westerberg gjort sig skyldig till, också är ett brott och kan ge upp till 6 års fängelse om brottet bedöms som grovt.


 28. Aveline skriver: 30 augusti, 2020

  josefin, Anna, PernillaA,

  Håller med.


 29. Kajsa Nilsson skriver: 31 augusti, 2020

  Heja Anna! Håller med dig. För övrigt – R. Nyberg imponerar inte. I programmet “Bytt är Bytt” kläcker hon ur sig pinsamma kommentarer som tydligt visar att det är skralt med allmänbildningen hos henne.


 30. Aveline skriver: 2 september, 2020

  charlotte,

  Svara på Catrin’s frågor.


 31. Daga skriver: 3 september, 2020

  Helene är så hatisk mot Sofia att hon inte ser riktigt klart utan med mörk oförsonlig ögonskugga runt den skymda blicken Och tänk! i alla sina kommentarer de sista fem åren.


 32. Britta Bretz skriver: 4 september, 2020

  De godaste gärningarna sker i det fördolda,inte framför en kamera. Detta gäller både I Afrika och på Sophiahemmet.B.B.


 33. Bea skriver: 7 september, 2020

  Daga,
  Jag tror ej att denna ”Helene” och alla hennes övriga signaturer har en blick överhuvudtaget. Personen verkar famla omkring mest i dimma och mörker utan att hitta ut i verkliga livet. En mycket egendomlig verklighetsfrämmande varelse som trampar omkring i vår herres hage utan mål. Tragiskt.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar