Renée Nyberg om sina hemliga möten med prinsessan Sofia

Prinsessan Sofia med Rénée Nyberg i dokumentär om TV4:s Project Playground

Nu kan det avslöjas: I sex dagar var TV4:s Renée Nyberg i Kapstaden tillsammans med prinsessan Sofia.
Slå på ljud

 

I veckan blev det känt att Renée Nyberg har gjort en dokumentär om prinsessan Sofia som sänds i TV4 den 3 september. Renée följde Sofia på nära håll, bland annat i Sydafrika under sex dagar i slutet av januari.

– Ja, vi följde henne både på Project Playgrounds center i Kapstaden och här hemma i Hallonbergen, och så träffade vi henne på Djurgården för en intervju tillsammans med prins Carl Philip och barnen Alexander och Gabriel.

Prinsessan Sofia prins Carl Philip prins Alexander prins Gabriel

En bild från TV4:s kommande dokumentär Prinsessan Sofia – Project Playground.

Sådan är prinsessan Sofia

Ni tillbringade ju mycket tid tillsammans. Vilket är ditt personliga intryck av Sofia?

– Jag tycker att hon är en väldigt jordnära person, hon hälsar på alla, pratar med alla, hugger i och bär. Och hon har ett enormt stort engagemang och ett lika stort hjärta.

– Plus att hon är kul! Hon är en rolig tjej.

På vilket sätt?

– Hon är snabb och har humor, och glimten i ögat. När hennes kompanjon Frida Vesterberg sa att hon tycker att Sofia är precis samma person som när de lärde känna varandra, trots att hon är Kunglig Höghet numera, så sa Sofia blixtsnabbt: ”Ja, förutom då att alla står på rad då när jag kommer!”.

Prinsessan Sofia Frida Vesterberg Renée Nyberg

Sofia med sin kompanjon och väninna Frida Vesterberg som är chef för Project Playgrounds verksamhet i Sydafrika. Till höger står Renée.

– Och det jag slogs av efter att ha sett Sofia tillsammans med barnen på aktivitetscentren, både i Kapstaden och i Hallonbergen, det är att de inte vet att hon är prinsessa av Sverige. För dem är hon bara Sofia. Och för henne är det en frizon att slippa förhålla sig till titeln.

En bild från TV4:s dokumentär om prinsessan Sofia

– Här i Sydafrika har jag ju en typ av identitet och när jag kommer hem så har jag något annat. Här tillåts jag att vara den jag vill vara, säger prinsessan Sofia i dokumentären.

Prinsessan Sofia och Renée Nyberg

TV4:s Renée Nyberg med prinsessan Sofia på en balkong i Kapstaden.

Prinsessan Sofia – Project Playground sänds torsdagen den 3 september kl 21.00 i TV4 och TV4 Play.

Foto: TV4.