Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Reportern avslöjar Victorias beteende bakom kulisserna: ”Vågar inte”

07 feb, 2024, 11:00 
Sådan är kronprinsessan när ingen ser – den välkända journalisten avslöjar.
Annons

Kronprinsessan Victoria är en av landets mest fotograferade personer, och hon har sedan tidig ålder lärt sig hur man handskas med media och nyfikna reportrar.

Ja, alla som träffat Victoria vittnar också om samma sak – hur oerhört varm och trevlig hon är, oavsett vem det är hon möter.

Det finns en journalist som tillbringade tid med kronprinsessan, som var med om något som lämnade tydliga spår hos honom...

Victorias oro: ”Inte lätt att leva som man önskar”Brand logo
Victorias oro: ”Inte lätt att leva som man önskar”

Journalistens vittnesmål om kronprinsessan Victorias beteende

Den eminente SVT-journalisten Claes Elfsberg gjorde inför Victorias 40-årsdag tre längre intervjuer med kronprinsessan, till ett program som skulle sändas på kanalen.

Claes Elfsberg intervjuar Kronprinsessan Victoria på Haga slott
Claes och Victoria.Foto: TT

Han följde med henne hem till Haga, och kom verkligen Victoria nära. Då fick han också se hur hon betedde sig "privat", utanför den kungliga rollen. Och det var en sak som stack ut – hennes brinnande miljöintresse.

Annons

De flesta vet Victoria engagerar sig mycket i frågor som rör vår miljö, och det är faktiskt så att hon lever som hon lär. Det blev Claes Elfsberg varse om, som såg Victoria plocka skräp ute på Haga.

Dessutom satte tiden med henne spår. I en intervju med Expressen berättade han:

– Jag måste fråga om ni har en bit papper som jag kan spotta ut mitt tuggummi i om vi ska ta bilder, för efter att ha tillbringat mycket tid med kronprinsessan Victoria vågar man inte spotta ut något i naturen!

Kronprinsessan Victorias hårda krav – medarbetarnas vittnesmål

Claes Elfsberg är inte den enda som sett Victorias engagemang för miljön på nära håll. Expressens reporter Karin Sörbring pratade 2017 med medarbetare på Haga, som vittnade om samma sak. Det gäller att bete sig rätt när Victoria är i närheten (och annars också, såklart)!

Annons

– Hon lyfter på locken till sopkärlen på Haga och har man gjort fel får man skäll, men snällt sådant, sa en av de tillfrågade.

– Kungen kör gärna i sin Mustang, men kronprinsessan känner sig inte bekväm med att åka i en så bränsleslukande bil.

Foto: TT

Annons