Resguide till London! Upptäck Meghans och Harrys favoriter

Hertiginnan Meghan har redan gjort sig hemmastadd i sin nya stad London. Harry har tagit henne till sina favoritställen och hon blev precis lika förtjust som han.

Prinsparet har sina älsklingsrestauranger och kaféer – inte alls lyxiga men de  har det där lilla extra som gör  dem så charmiga!

BUNGA BUNGA PIZZERIA
Ett snabbmatshak som lockar prins Harry är Bunga Bunga. Det finns två av dem. Ett mitt i teater­distriktet och ett på andra sidan Themsen.
37 Battersea Bridge Road, 167 Drury Lane

Bunga Bunga är en Londonfavorit om du frågar prins Harry!

Bunga Bunga är en Londonfavorit om du frågar prins Harry!

WHOLE FOODS, KENSINGTON

Alldeles runt hörnet från Kensington Palace ligger ameri kanska matkedjan Whole Foods som har enormt stora lokaler på bästa adress på Kensington High Street. En lättnad för Meghan som vant sig vid matkedjan som finns över hela USA, och som nu även hittat till London. Här kan man köpa organiska produkter med stort urval. Det tilltalar Meghan så att hon kan fortsätta sin ”flexitarian diet” som bygger på grönsaker men då och då tillåter en köttbit
63–67 High Street Kensington

BURBERRY

Hertiginnan har sedan hon kom till London blivit en stor beundrare av engelska designer. När hon besökte Skottland kom kläderna från Burberry och dit lär det bli fler besök då hon sagt att just Burberry är en en av hennes favoriter. Alldeles vid Harrods ligger en av Burberrys många affärer i London. Flaggskeppsbutiken är den på Regent Street.
Burberry 121 Regent St, Mayfair, 2 Brompton Rd, Knightsbridge

Hotellet The Nadler Victoria ligger perfekt i London.

Hotellet The Nadler Victoria ligger perfekt i London.

BO VID BUCKINGHAM PALACE
Nära till allt? Buckingham Palace, Westminister Abbey, Big Ben? The Nadler Victoria är ett fyrstjärnigt hotell där du kan få hjälp med allt och ligger perfekt, med gångavstånd till det mesta. Läs mer här eller boka! (länk till Hotels.com)

BOCCA DI LUPO

I Soho alldeles intill The Gielgud Theatre ligger restaurangen Bocca Di Lupo, en italienare som inte går av för hackor och som är en av Harrys och Meghans favoriter. Restaurangen har fått flera priser men har ändå lyckats hålla fast vid att vara en familjär italiensk trattoria.
Bocca di Lupo 12 Archer Street, Soho

Sugen på italienskt? Testa Meghan och Harrys favorit Bocca di Lupo i London.

Sugen på italienskt? Testa Meghan och Harrys favorit Bocca di Lupo i London.

KING’S ROAD SHOPPING

Det är på King’s Road i chica Chelsea många av de trendmedvetna rika Londonborna handlar och Meghan har flera gånger setts shoppa loss där. Shoppinggatan är också Kates favorit så hon kan säkert få massor med tips av svägerskan. Kanske blir det en lunch på Blue Bird. En klassiker som Terence Conran öppnade 1997 i ett gammalt garage och som ända sedan dess varit en självklar plats för inne-folket i London, nu har den både ny ägare och ny look. Restaurangen bjuder på klassisk brittisk meny och har en cocktailbar där ofta känt folk syns hänga. Fortsätter man ytterligare en bit ner längs King’s Road hittar Meghan en restaurang som bär hennes eget namn.
Blue Bird 350 King’s Rd, Chelsea,
Megan’s 571 King’s Rd, Fulham

BO I KENSINGTON
Med utsikt över Kensington Palace, där kungligheter som prinsarna Harry och William bor med sina familjer, ligger detta hotell perfekt! Även nära till mysiga Notting Hill. Hotellet har både gym samt transport till och från flygplatsen! Läs mer här eller boka!  (länk till Hotels.com)

Här äter gärna Harry och Meghan.

Här äter gärna Harry och Meghan.

CHILTERN FIREHOUSE

I den här vackra byggnaden låg en gång i tiden Londons första brandkår. I dag är det ett hotell med en väldigt populär restaurang som ägs av samma person som har Mercer Hotel i New York. Det är dyrt, fantastiskt och nästan omöjligt att få bord på, om man inte är prins Harry och hertiginnan Meghan förstås.
Chiltern Firehouse 1 Chiltern Street i Marylebone

THE GIELGUD THEATRE

London är känt för sina många teatrar och musikaler. Prins Harry tog Meghan till Gielgud Theatre förra vintern för att se ”The Curious Incident of the Dog in the Night-Time” när de var på en romantisk date. Kanske dags att återvända och se ”Freeman” som spelas nu. Meghan är ju trots allt skådespelerska så vad kan väl locka henne mer än att få dela sin tid med sin älskade på teatern.
Gielgud Theatre Shaftesbury Ave

Besök parets älsklingsteater!

Besök parets älsklingsteater!

BO NÄRA SHOPPINGEN

Vill du ha nära till den klassiska shoppingen i London men ändå ha nära till turistmålen? Då är Mayfair ett bra område för dig! Kolla i så fall in Washington Mayfair Hotel! Läs mer om det eller boka här!  (länk till Hotels.com)

BYRON BURGER – HIGH STREET KENSINGTON

Prins Harry har smak för hamburgerkedjan Byron Burger som finns på flera adresser runt om i London. Hamburgarna smakar inte så dumt får man medge och dessutom ligger restaurangen på High Street Kensington runt hörnet från Kensington Palace. Det är på just den Byron Burger som han setts slinka in flera gånger.
222 High Street Kensington

THE SANDS END

I ett villakvarter i Fulham ligger ”The Sands End”, en pub och restaurang som prins Harry älskar. Det är Harrys gode vän och ”extrapappa” Mark Dyer som ägt stället och även ett annat ställe på Fulham Road som heter ”The Brown Cow” dit också Harry kommit på besök med jämna mellanrum. Mark Dyer har varit som en mentor och extrapappa för Harry under uppväxten och han har träffat Meghan många gånger.

The Sands End 135–137 Stephendal Road, Fulham
The Brown Cow 676 Fulham Road, Fulham

I Kensington Palace bor Meghan och Harry numera.

I Kensington Palace bor Meghan och Harry numera.

KENSINGTON PALACE

Det är i Kensington Palace i lägenhet nummera de nygifta bor. Den lilla bostaden i Nottigham Cottage byts ut mot denna grandiosa våning med 21 rum på bästa adress i London som precis genomgått renovering. Närmsta granne blir Kate och William och även kusinen prinsessan Eugenie och hennes fästman Jack Brooksbank bor i en annan del av palatset Ivy Cottage.

HEIDI KLEIN

Häromveckan sågs Meghan komma ut från Heidi Klein-affären på Pavilion Road. De säljer främst badkläder och annat som lämpar sig för stranden så kanske inhandlade hon något till bröllopsresan. Vägg i vägg ligger Sara Chapman, en hudklinik som anses vara en av de mest eftertraktade för ansiktsbehandlingar i London med många kända kunder.
Heidi Klein 257 Pavilion Road
Sara Chapman 259 Pavilion Road

Läs mer: Lista! Här är Sveriges dyraste adresser

Det var på Dean street Townhouse som Harry och Meghan hade sin första dejt.

Det var på Dean street Townhouse som Harry och Meghan hade sin första dejt.

DEAN STREET TOWNHOUSE

Det var hit Harry tog Meghan på första dejten i London. En mycket vacker byggnad från 1700-talet. 2009 öppnade Soho House hotell och restaurang här. Menyn är brittisk och lagad på lokala råvaror efter säsong. De serverar också Afternoon tea och Sunday roasts. Här finns dessutom en imponerande konstsamling som säkert konstintresserade prins Harry visade Meghan på första dejten.
Dean Street Townhouse 69–71 Dean St, Soho

SOHO HOUSE

Bakom en enkel dörr på 40 Greek Street i Soho i London döljer sig Soho House. Den exklusiva klubben finns på flera ställen i världen och är bara för medlemmar. Det sägs att det var just på Soho House världen över som Harry och Meghan hade flera av sina hemliga dates innan det blev känt att de var ett par, förmodligen med hjälp av Meghans gode vän Markus Anderson, ”Kungen av Soho House”.
Soho House 40 Greek Street

Här är Meghans älskade blomsterstånd!

Här är Meghans älskade blomsterstånd!

KENSINGTON FLOWER CORNER – HÄR HANDLAR MEGHAN

Meghan är en stor blomsterälskare. I parken till Kensington Palace växer en uppsjö av vackra blommor, men Meghan har ändå setts köpa snittblommor på ett enkelt litet blomsterstånd på Kensington Flower Corner, alldeles runt hörnet från Kensington Palace.
80 A Kensington High St, Kensington

Ta en kaka hos bageriet som skapade prinsparets bröllopstårta!

Ta en kaka hos bageriet som skapade prinsparets bröllopstårta!

VIOLET BAKERY – GJORDE BRÖLLOPSTÅRTAN

East London är väldigt inne bland det yngre och kreativa London och även prins Harry och Meghan har hittat dit. Så pass att det var ägaren här som fick göra deras bröllopstårta! Violet Bakery i Hackney är ett häftigt litet bageri som ligger inrymt i ett sött litet hus. Sommartid har man även uteservering. Organiskt och säsongsbetonat är viktigt för Claire Ptak som började med ett stånd på Broadway Market innan hon öppnade sitt bageri och kafé. Claire är precis som Meghan från Kalifornien och hon gjorde en bröllopstårta med smak av citron och fläder, klädd i smörkräm och dekorerad med färska blommor.
Violet Bakery 47 Wilton Way Hackney

Läs mer: Se filmen där Harry får Meghan att vika sig av skratt

Foto IBL