Ryktena om Märtha Louise och Elisabeth var osanna

Märtha Louise Elisabeth Nordeng

Nu berättar hon om sin relation till prinsessan Märtha Louise - var de mer än bara arbetskompisar? Och vad tycker Elisabeth om Shaman Durek?

Det har nu gått ungefär ett år sedan det blev känt att prinsessan Märtha Louises och Elisabeth Nordengs projekt Soulspring skulle läggas ned. De bägge väninnorna hade innan dess arbetat ihop i många år – bland annat med sin omstridda Änglaskola.

Tillsammans reste de under åren jorden runt, både för att hålla olika kurser men också för att göra reklam för sina olika böcker. Men i september förra året så satte de alltså punkt för verksamheten för gott.

Satte punkt för gott

Vi vet ju vad som hände efter det med prinsessan Märtha Louise, hon träffade sin nye pojkvän som också är i samma bransch. De har dessutom startat upp en ny verksamhet tillsammans, nätbaserade kurser om livet, kärleken och livsförändringar.

Märtha Louise och Elisabeth Nordeng

Trots den nya verksamheten har det varit otroligt tyst från Elisabeth Nordeng, som tidigare alltid syntes i Märthas närvaro. En fråga Elisabeth berör nu när hon nyligen avslöjade att hon skriver en bok. I boken berättar hon mycket om sitt eget liv men naturligtvis kommer Elisabeth också in på sin relation med prinsessan Märtha Louise.

– Det är en inspirationsbok för kvinnor mitt i livet, säger författarinnan.

I samband med att boken kom ut ställde även Elisabeth Nordeng upp på ett pressmöte där hon svarade på en fråga som många undrat över genom åren, i alla fall om man får tro den norska pressen: Hur var egentligen Elisabeths relation till prinsessan Märtha Louise, var de kanske mer än bara arbetskompisar?

– Ryktena är osanna, de har ingen som helst förankring i verkligheten, sa Elisabeth bestämt under presskonferensen som vi kan läsa om i BT.

martha-louise-instagram

Hon berättar vidare om hur snacket bakom deras rygg skadade dem bägge:

– När ryktena om att vi skulle ha ett lesbiskt förhållande dök upp så påverkade det oss mer än vad vi först förstod.

Elisabeth tänkte också på att avsluta samarbetet med prinsessan, men Märtha Louise hann tydligen före och beslutade att lägga ner företaget.

– Det tog mig helt på sängen. Det hjälpte heller inte att argumentera just då, för prinsessan var redan på väg ut från rummet, säger Nordeng till BT.

martha-louise-shaman-durek-tt

Prinsessan Märtha Louise och Shaman Durek

Elisabeth skriver i boken hur svårt det var för henne att ta detta, det var ju hon själv som skulle säga ifrån och starta upp ett nytt liv.

– Men detta har inget med Shaman Durek att göra. Min och Märtha Louise relation var avslutad innan dess. Jag tycker bara att det är fantastiskt att två människor har funnit kärleken!

Den norska tidningen har också sökt Märtha Louise för en kommentar och fick en kommentar via prinsessans manager:

– Hon önskar all lycka till med utgivningen av boken. Men har inga andra kommentarer.

Foto: TT och Instagram

Här en film från förr: