Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Så är Victoria och Daniel som grannar egentligen – nu avslöjas allt!

25 sep, 2023, 07:03 

Så är det att ha kronprinsessan Victoria och prins Daniel som grannar!

Annons

För två år sedan bestämde sig kronprinsessan Victoria och prins Daniel för att påbörja bygget av en ny semesterbostad. Den här gången föll valet ute på idylliska Fågelbrolandet i Värmdö kommun.

Victorias & Daniels skärgårdsdröm – här är allt du vill veta!Brand logo
Victorias & Daniels skärgårdsdröm – här är allt du vill veta!

På den 16 386 kvadratmeter stora tomten hade det tidigare stått ett fritidshus från 1930-talet, men i samband med byggplanerna revs det och ersattes med en huvudbyggnad samt tre ytterligare tre byggnader.

Tanken är att kronprinsessfamiljen kommer att nyttja det nya semesterparadiset på helger och lov. Bostaden ligger också i nära anslutning till Haga slott, vilket gör att familjen inte behöver resa så långt.

Prins Oscar och kronprinsessan Victoria
Prins Oscar och kronprinsessan Victoria.

Victorias och Daniels kändisgrannar

Naturen består av granar, ekar och blåbärsris. I närheten finns en rad olika aktiviteter att ägna sig åt. För tio år sedan köpte HM-ägaren Stefan Person Fågelbro Golf & Country Club för 100 miljoner kronor, där det erbjuds golf, tennisbanor och padel.

Annons

Stefan Persson är en av kommunens markägare och har köpt upp mark i området för att behålla naturen orörd. Han har dessutom själv ett stort sommarresidens ute på Fågelbro.

Här bor även en rad andra kända personer, bland andra Olof Stenhammar, familjen Wallenberg, Stefan Perssons systerson Nils Tham med hustrun Félice Jankell och popsångerskan Susie Päivärinta.

Grannens ord: ”Verkar väldigt...”

Svensk Damtidning kunde i somras avslöja att Victoria och Daniel nu flyttat in i sitt nya sommarparadis. De har även hälsats välkomna av grannarna i området och kommit in bra i gemenskapen.

Susie Päivärinta berättar för Hänt att hon inte hunnit träffa kronprinsparet än, men att hennes man Stefan Gustavsson tog med dem på en guidad tur i området.

– Inte jag, men min man Stefan och Leon träffade dem förr-förra helgen och visade dem runt på Fågelbro. Leon (Susies son) visade gymmet och de var och käkade på krogen där, så det var väldigt trevligt, säger Susie och säger att hon tycker det är superkul med nya grannar:

– Nej men de är jättevälkomna och de verkar väldigt trevliga hela familjen.

Susie Päivärinta
Susie Päivärinta, till vänster, har fått kronprinsessan Victoria och prins Daniel som grannar.

Foto: TT

Annons