Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Så firade Jacques och Gabriella sin födelsedag

14 dec, 2018, 13:00 
Prins Jacues av Monaco
Samtidigt som de svenska kungligheterna firade Nobel hurrade Albert och Charlene för sina tvillingar.
Annons

Furst Alberts och furstinnan Charlenes barn prins Jacques och prinsessan Gabriella fyllde år den 10 december och har firats kungligt med tårta och paket. De föddes just mitt under vårt svenska Nobelfirande för fyra år sedan.

Furstefamiljen av Monaco

Medan vår kungafamilj avnjöt Nobelmiddag i Blå Hallen födde alltså furstinnan Charlene tvillingarna Gabriella Thèrése Marie och Jacques Honoré Rainier i Monaco. Prinsessan Gabriella föddes två minuter före prins Jacques som är tronarvinge. De växer så det knakar och har hunnit bli fyra år.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Jacques av Monaco

Lika som bär är furstinnan Charlene och sonen prins Jacques. Här ser vi en bild från nationaldagen som firades med sedvanlig traditionell dans och musik uppe på slottstorget framför furstepalatset.

Annons
Aymeric

Ett annat tvillingpar som fyller år på en annan svensk högtidsdag, nämligen på Luciadagen, är belgiska tvillingarna, prinsarna Aymeric och Nicholas. De är barn till prinsessan Claire och prins Laurent av Belgien. Nu har de blivit 13 år och firat tonåring. En stor dag för prinsarna. Storasyster Louise har koll på bröderna, som sägs vara ganska busiga. Prinsessan Louise av Belgien, Louise Sophie Mary, föddes 6 februari 2004 i Woluwe-Saint-Lambert. Hon är bara ett år äldre än tvillingarna, men ser mycket äldre ut än dem, tycker ni inte?

Hemma i Villa Clémantine i belgiska Trevuren har prinsarna Nicolas och Aymeric haft dubbel-kalas. Kusinerna,  kronprinsessan Elisabeth, prins Gabriel, prinsessan Eleonore och prins Emanuell var med och firade. De är ju alla barn till kung Philippe av Belgien och tjusiga drottning Mathilde. Dessutom har ju födelsedagspojkarna en drös kusiner till. Pappa Laurents syster, prinsessan Astrid av Belgien, har ju hela fem barn. Allt som allt är de en skock av tolv kusiner!

Annons
Aymeric

Pappa prins Laurent och mamma Claire passade på att ha ett riktigt pusskalas: Det verkar som om kärleken spirar i det belgiska kungahuset, även om barnen verkade skämmas lite över föräldrarnas ömhetsbetygelser. Det brukar ju tonåringar göra!

Läs mer:

Foto: IBL

Annons