Så firade Jacques och Gabriella sin födelsedag

Prins Jacues av Monaco

Samtidigt som de svenska kungligheterna firade Nobel hurrade Albert och Charlene för sina tvillingar.

Furst Alberts och furstinnan Charlenes barn prins Jacques och prinsessan Gabriella fyllde år den 10 december och har firats kungligt med tårta och paket. De föddes just mitt under vårt svenska Nobelfirande för fyra år sedan.

Furstefamiljen av Monaco

Medan vår kungafamilj avnjöt Nobelmiddag i Blå Hallen födde alltså furstinnan Charlene tvillingarna Gabriella Thèrése Marie och Jacques Honoré Rainier i Monaco. Prinsessan Gabriella föddes två minuter före prins Jacques som är tronarvinge. De växer så det knakar och har hunnit bli fyra år.

Jacques av Monaco

Lika som bär är furstinnan Charlene och sonen prins Jacques. Här ser vi en bild från nationaldagen som firades med sedvanlig traditionell dans och musik uppe på slottstorget framför furstepalatset.

Aymeric

Ett annat tvillingpar som fyller år på en annan svensk högtidsdag, nämligen på Luciadagen, är belgiska tvillingarna, prinsarna Aymeric och Nicholas. De är barn till prinsessan Claire och prins Laurent av Belgien. Nu har de blivit 13 år och firat tonåring. En stor dag för prinsarna. Storasyster Louise har koll på bröderna, som sägs vara ganska busiga. Prinsessan Louise av Belgien, Louise Sophie Mary, föddes 6 februari 2004 i Woluwe-Saint-Lambert. Hon är bara ett år äldre än tvillingarna, men ser mycket äldre ut än dem, tycker ni inte?

Hemma i Villa Clémantine i belgiska Trevuren har prinsarna Nicolas och Aymeric haft dubbel-kalas. Kusinerna,  kronprinsessan Elisabeth, prins Gabriel, prinsessan Eleonore och prins Emanuell var med och firade. De är ju alla barn till kung Philippe av Belgien och tjusiga drottning Mathilde. Dessutom har ju födelsedagspojkarna en drös kusiner till. Pappa Laurents syster, prinsessan Astrid av Belgien, har ju hela fem barn. Allt som allt är de en skock av tolv kusiner!

Aymeric

Pappa prins Laurent och mamma Claire passade på att ha ett riktigt pusskalas: Det verkar som om kärleken spirar i det belgiska kungahuset, även om barnen verkade skämmas lite över föräldrarnas ömhetsbetygelser. Det brukar ju tonåringar göra!

Läs mer:

Prinsessorna var kärast på societetsbröllopet

Prinsessan Estelle och prins Oscar på julkonsert med Carola

Prinsessan Sofia tog med Alexander till Skansens julmarknad

Foto: IBL