Så ger Meghan igen – efter Elizabeths stora hämnd

Drottning Elizabeth Meghan Markle

Drottning Elizabeth satte stopp för Meghan Markles planer.Nu har Meghan gett svar på tal.
Det här är Meghan Markle
Slå på ljud

Meghan Markle och prins Harry åkte på ett bakslag i sina framtidsplaner förra veckan. Då visade det sig att drottning Elizabeth blivit upprörd över deras ”Sussex Royal”, ett varumärke som innefattar över totalt hundra olika typer av produkter.

Daily Mail skrev att drottningen meddelat Harry och Meghan att hon inte kommer att tolerera att varumärket har ordet “royal” i namnet. Elizabeth vill inte se sitt kungahus utnyttjas i kommersiella syften.

Meghan Markle trotsar drottning Elizabeth

Meghan och prins Harry

Meghan och prins Harry vill bygga ett imperium.

Men Meghan trotsar nu sin regent. Enligt Daily Mail har hon sagt till sina vänner att det inte finns några juridiska hinder för henne om hon vill behålla “Royal” i varumärkets namn – trots att drottningen sagt nej.

– Det borde inte ha blivit en grej till att börja med och det är inte direkt så att de ska kränga t-shirtar och pennor. Meghan har sagt att hon är klar med all dramatik och har ingen plats i sitt liv för nejsägare, och detsamma gäller för Harry, säger en källa med insyn till tidningen.

Harry och Meghan har också skickat ut ett pressmeddelande där man bekräftar att “Royal” ska skrotas – samtidigt som man skickar med vad som kan uppfattas som en pik mot drottningen.

“Även om monarkin eller staten inte har någon laglig rätt att bestämma över hur ordet ‘Royal’ används utomlands, så kommer hertigen och hertiginnan av Sussex inte använda ‘Sussex Royal’ eller någon form av ordet ‘Royal’ någonstans (antingen inom Storbritannien eller annars) när övergången sker våren 2020”, skriver Harry och Meghan.

“Kommer att lyckas”

Meghan ska ha sagt till sina vänner att hon tror att hon kan hjälpa kronan att bygga upp sitt anseende igen, genom att viga “Sussex Royal” åt stora, globala välgörenhetsprojekt. Hon är inte intresserad av att tjäna pengar, i första hand.

– Meghan har sagt att de kommer att lyckas, varesig de får behålla sitt varumärkesnamn eller ej, säger källan.