Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Så lever prins Daniels syster Anna Westling

25 apr, 2020, 18:00 
https://image.svenskdam.se/image-5471140?imageId=5471140&width=1320&height=689
Ellen Myrgård Lindén
prins daniels syster anna westling
Anna Westling Söderström blev känd över en natt när kvällstidningen Expressen avslöjade att kronprinsessan Victoria hade en ny pojkvän, vid namn Daniel Westling. Men hon har envist valt bort det kungliga strålkastarljuset och stöttar istället sin lillebror i det dolda.
Annons
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 17?Brand logo
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 17?

Prins Daniels syster Anna Westling Söderström, 49, är en riktigt “doldis”, som gärna undviker det kungliga strålkastarljuset. När det vankas högtidliga dop och stora födelsedagsfiranden är hon förstås på plats men annars föredrar hon att umgås med Victoria och Daniel, utan fotografer och journalister.

Anna lever med maken i Gävle. Hon är, sedan många tillbaka, gift med maken Mikael som hon har döttrarna Vera, 15, och Hedvig, 20, med. Hedvig är dock utflugen och bor numera i Stockholm.

Skyr det kungliga strålkastarljuset

Alla som följer våra svenska kungligheter har sett Anna och Mikael skymta förbi. Anna är till exempel fadder åt prinsessan Estelle och hade därför en viktig roll under det kungliga dopet, år 2012. Hon ställer upp när fotograferna ber om bilder i den här typen av sammanhang, men skyndar gärna vidare när de är tagna.

Paret lever helt enkelt ett vanligt familjeliv i Gävle, men uppskattar förstås att få besök av Victoria, Daniel, Estelle och Oscar. Mikael är lärare på Högskolan i Gävle, inom idrottsvetenskap. Han har även coachat Svenska landslaget i puckelpist och är ansvarig för ledarskaps- och coachingkurser på högskolan.

anna och mikael westling tt
Anna och Mikael Westling Söderström är kungafamiljens ‘doldisar’.

Speciella relationen till Estelle

Det råder dock ingen tvekan om att Anna och Mikael är två enormt godhjärtade personer som bryr sig enormt mycket om sina syskonbarn, Estelle och Oscar. Lite extra speciell verkar Annas relation till den 8-åriga prinsessan vara. De ses ofta krama om varandra, när familjerna umgås. Och Daniel brukar alltid ta med barnen till Gävle när de är i Ockelbo.

prinsessan estelle anna westling
Prinsessan Estelle älskar att umgås med faster Anna!

Foto: TT

Annons