Så mår Estelle – efter olyckan

Hovet har berättat hur Estelle mår efter olyckan.

Prinsessan Estelle har kunnat återgå till skolbänken efter skidolyckan i Alperna under jullovet. Men hon har fortfarande ena benet i gips.

Prinsessan Estelle var med mamma och pappa på skidsemester i italienska alperna – då var olyckan framme.

Sjuåringen föll i skidbacken och skadade benet.

– Hovet kan bekräfta att prinsessan Estelle har fått en fraktur på smalbenet i samband med skidåkning. Hon är gipsad och mår i övrigt bra, har hovets informationschef Margareta Thorgren tidigare sagt.

Nu kommer ny information om Estelles hälsotillstånd.

Enligt Expressen har prinsessan kunnat vara med vid skolstarten. Men hennes ben är fortfarande gipsat.

– Skolan har börjat, och prinsessan Estelle är åter tillbaka i skolan. Hon kommer ha gips ett tag till. Prinsessan är glad och vid gott mod, säger Margareta Thorgren till Expressen.

Estelle stal showen uppe från hedersläktaren på Monitor ERP Arena i Gävle.

Estelle showar på hockeymatch ett par dagar innan skidolyckan.

Det var i torsdags som vårterminen började för Estelle och de andra eleverna vid Campus Manilla-skolan på Djurgården i Stockholm.

Dagen efter att skidolyckan blev känd reste prins Daniel till Norge för att delta i Ari Behns begravning. Kronprinsessan Victoria valde att stanna med barnen.

Estelles härliga jullov

Före skidolyckan hann Estelle julmysa, både hemma hos mormor och morfar på Drottningholm och hos farföräldrarna i Ockelbo. Dessutom blev det en träff med faster Anna Westling Söderström och hennes man Mikael i Gävle där familjen såg en hockeymatch mellan Brynäs och Oskarshamn.

Prinsessans Estelle och Anna har en väldigt speciell relation och de träffas ofta. När kronprinsessfamiljen är i Ockelbo passar de alltid på att ta en avstickare till Gävle, där Anna och maken Mikael bor. Dessutom har ju paret döttrarna Hedvig, 20, och Vera, 15, som Estelle tycker mycket om.