Sanningen bakom födelsedagsbilden på kronprinsessan Victoria – vi har svaret!

Här är sanningen bakom hovets födelsedagsbild på kronprinsessan Victoria.

Idag fyller kronprinsessan Victoria 44 år, vilket givetvis firas med pompa och ståt! För drygt två veckor sedan kunde hovet bekräfta att hela kungafamiljen samlas på Sollidens slott under sommaren.

Men på grund av pandemin blir firandet av kronprinsessan lite annorlunda, även i år.

– Kungafamiljen ser fram emot att åter samlas på Solliden under sommaren. Men på grund av rådande restriktioner, samt risken att skapa folksamlingar, möter kronprinsessan ej allmänheten för att ta emot gratulationer vid rundeln framför Sollidens slott, har hovet tidigare berättat i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Så blir Victoriadagen 2021 – allt du behöver veta!

Därför kommer det officiella firandet att dra i gång först på kvällen, till Victoriakonserten, i Borgholms slottsruin.

Sanningen bakom födelsedagsbilden på kronprinsessan Victoria

Kungahuset inleder födelsedagsfirandet med att lägga ut en grattisbild på kronprinsessan Victoria på hemsidan och på kungahusets instagram.

Vid första anblick kan man kanske tro att det är en nytagen bild på kronprinsessan. Men sanningen är bilden togs i samband med ett annat stort firande – nämligen Victorias och Daniels 10-åriga bröllopsdag förra året.

LÄS MER: Därför säger Victoria nej – beslutet inför sommaren med familjen på Solliden

Inför kronprinsessparets 10-åriga bröllopsdag fotograferade Elisabeth Toll Victoria och Daniel för nya officiella porträtt. Fotograferingen ägde rum i Gustav III:s paviljong på Haga. Bilden på kronprinsessan är tagen i paviljongens matsal – och visst är hon strålande vacker!

Foto: Elisabeth Toll/Kungl. Hovstatern