Bilderna avslöjar sanningen bakom Letizias val – tog efter Victoria

Bilderna avslöjar sanningen bakom Letizias val – tog efter Victoria

Shutterstock

Victoria och Letizia är varandras motpoler på många sätt – men de förenades i denna fråga.

SE FILMEN: Kungafamiljen på cocktailparty med Felipe & Letizia!
Slå på ljud

Det var glamour på högsta nivå när spanska kungaparet besökte Sverige i veckan. Kung Felipe och drottning Letizia gjorde ingen besvikna med sin kungliga strålglans och framför allt drottningen gjorde ett starkt intryck. Under onsdagens statsbankett på slottet hade alla kungligheter klätt upp sig till tänderna, men på ett sätt var rollerna ombytta.

Kronprinsessan Victoria är känd för att välja hållbart och gärna svenskt mode, ibland i kombination ibland inte. Hennes favorit är att välja bland de mer exklusiva klänningarna från H&M, vilket hon till exempel bar på prins Carl Philips och prinsessan Sofias bröllop.

Victoria och Letizias ombytta roller

Den här gången valde hon däremot en lyxig aftonklänning från couture-designern Frida Jonsvens, som designar varje klänning exklusivt för den som ska bära den. Kronprinsessans klänning finns alltså endast i ett enda exemplar och trots att hon återanvänt klänningen är det ändå ett relativt sällsynt lyxinslag i hennes garderob.

Victoria bar även sin egen klänning från Frida Jonsvens på fotograferingen inför Kronprinsessparets 10-åriga bröllopsdag med fotografen Elisabeth Toll.

Elisabeth Toll/Kungl. Hovstatern

En som däremot inte brukar spara på krutet när det kommer till mode är drottning Letizia. Det såg vi även i Stockholm, den rosa kappa hon bar under torsdagen kommer från Carolina Herrera, ett klädesplagg som från den designern kan gå på upp emot 50 000 kronor beroende på material och modell.

Både Letizia och kronprinsessan har använt denna klänning från H&M vid olika tillfällen.

TT/Elizabeth Toll/Kungl. Hovstaterna

Men på besökets allra lyxigaste tillfälle valde Letizia att hylla svenskt mode, i sann Victoria-anda bar även hon en klänning från H&M Conscious Exclusive. Den mörkblå ärmlösa skapelsen med dramatisk kjol är samma modell som Victoria var på sin fotografering för att uppmärksamma sin och prins Daniels 10-åriga bröllopsdag förra sommaren. Det vi kunde se då var att klänningen även hade ärmar, men de verkar ha modifierats av Letizia, hennes klänning var nämligen ärmlös.

LÄS MER: Victorias stora succé under statsbesöket – nu hyllas hon