Sanningen bakom Madeleines lyxfasad: Sofia spenderar mer

Prinsessan Madeleine och prinsessan Sofia

Man skulle kunna tro att prinsessan Madeleine med sitt lyxhus i Miami är den svenska prinsessa som spenderar mest pengar på nya kläder, men enligt UFO No More är detta inte fallet.
Styla håret kungligt med Björn Axén – inspirerat av Madeleines Hollywoodsvall
Slå på ljud

Prinsessan Madeleine har en fingertoppskänsla för mode och design, men i år tycks hon ha hållit hårt i plånboken.

Enligt en ny kartläggning från sajten UFO No More är hon den svenska prinsessan som spenderade minst pengar totalt på kläder under 2020.

Hon hamnar också näst sist på listan på stort, även bland internationella kvinnliga kungligheter sticker alltså Madeleine ut med sina låga siffror.

Prinsessan Madeleine har spenderat minst totalt

Hur har undersökningen gått till, kanske du undrar?

Jo, UFO No More har tagit prislappen på alla nya identifierade plagg som kungligheterna burit under året och sedan tagit fram en total summa.

Denna siffra påverkas ju dock av hur mycket kungligheterna setts till, så för att ge en mer nyanserad bild har UFO No More även tagit fram ett snittpris på de identifierade plaggen.

Siffrorna talar sitt tydliga språk, sett till den totala summan har prinsessan Sofia spenderat mest med över en miljon kronor på de 74 identifierbara plaggen!

För Victoria är motsvarande siffra runt 230 000 kronor för 59 identifierade plagg och sist hittar vi prinsessan Madeleine med strax över 71 000 kronor för 12 identifierade plagg.

LÄS MER: Madeleine och uppbrottet som förändrade kungahuset

Madeleines låga placering har antagligen med coronapandemin att göra. I Florida, där prinsessan bor, har restriktionerna varit stränga och man har därför inte sett Madeleine lika ofta som man har Victoria och Sofia.

Prinsessan Sofias plagg kostar mest

Den uppmärksamme kan dock räkna ut att Madeleines snittpris är högre än syster Victorias, som ju faktiskt oftare väljer budget.

För Victoria landar snittpriset på drygt 4 000 kronor medan det för Madeleine istället handlar om omkring 5 900 kronor.

Även här tar dock prinsessan Sofia "priset" med ett snittpris på drygt 8 200 kronor.

LÄS MER: Splittringen mellan Victoria och Sofia – spenderar det dubbla

Hur rankade våra svenska prinsessor på listan på stort, kanske du undrar?

Prinsessan Sofia snodde åt sig en sjätte plats, kronprinsessan Victoria hamnade på nionde plats och prinsessan Madeleine hittar vi näst sist på listan, på trettonde plats.