Sanningen bakom nya bilden på Joachim och Marie – efter sjukdomen

prins joachim prinsessan marie

TT
Det är en ny verklighet som gäller för prins Joachim och prinsessan Marie, och nu bjuder de på en unik inblick i sitt nya liv.

Det har varit ett tufft år för prins Joachim som utöver att ha behövt anpassa sig till livet under pandemin som alla andra även drabbades av en stroke i somras och fick föras akut till sjukhus i Frankrike för operation. Lyckligtvis gick allt bra och Joachim verkar ha klarat sig utan några större fysiska men, vilket förstås är en stor lättnad för hela familjen.

Nu är Joachim tillbaka i full kraft och det är med ett nytt jobb som försvarsattaché på den danska ambassaden i Paris och kort efter att han kommit tillbaka bröt han tystnaden om sjukdomen.

LÄS MER: Prins Joachim och Marie bryter tystnaden efter stroken

– Jag måste säga det här är något jag sett fram emot otroligt mycket. Framför allt efter den här sommaren, som för mig personligen varit en icke-sommar, sa han till det samlade pressuppbådet då.

Detaljen i nya bilden på prins Joachim och prinsessan Marie

På Instagram delar de nu med sig av en inblick från livet i Paris, där man ser Marie och Joachim i en kärleksfull omfamning firandes sitt kopparbröllop, en dansk tradition som sker 12,5 år efter bröllopet när man är halvvägs till 25 år som gifta.

”Deras kungliga högheter prins Joachim och prinsessan Marie kan idag fira kopparbröllop. Med anledning av dagen delar prinsen och prinsessan med sig av nya bilder, som är tagna av hennes höghet prinsessan Athena i Paris, där deras kungliga högheter är bosatta med parets två barn. Prins Joachim och prinsessan Marie vigdes i Møgeltønder Kirke den 24 maj 2008, och dagen firas privat.”

Prinsessan Marie, prins Joachim, prins Nicolai, grevinnan Alexandra, prins Felix, prins Henrik, prinsessan Athena.

Martin Sylvest

En rolig detalj är ju att det är lilla prinsessan Athena, som ju bara är åtta år gammal, har fotat bilden. Det är en liten prinsessa med gott bildöga det där!