Sanningen om Elizabeths roll i barnbarnets skilsmässa

Drottning Elizabeth sörjer att barnbarnet Peter skiljer sig.Men drottningen har vetat om äktenskapsbekymren länge.

Det råder turbulens inom det brittiska kungahuset. Och tidigare i veckan kom ett besked som gjorde det än mer turbulent.

Peter Phillips, son till prinsessan Anne, barnbarn till drottning Elizabeth, ska skilja sig från sin fru Autumn efter 12 års äktenskap.

”Efter att förra året ha informerat drottningen och sina respektive familjer har Peter och Autumn gemensamt kommit överens om att separera. Beslutet om skilsmässa och delad vårdnad kom efter många månader av diskussioner, och även om detta är ett sorgligt beslut, så är det en vänskaplig skilsmässa”, sa Peter och Autumn i ett gemensamt uttalande.

Sanningen om skilsmässan

Drottning Elizabeth och Autumn under kyrkobesöket.

Drottning Elizabeth och Autumn under kyrkobesöket.

Richard Kay, hovreporter på Daily Mail, känner väl till turerna som föregick skilsmässan. Han hävdar att drottningen gjorde allt hon kunde för att få Peter och Autumn att tänka om.

“Jag har fått veta att drottningen fick höra om detta under ett besök i Balmoral i slutet på förra sommaren. Under besöket åkte Autumn till kyrkan tillsammans med drottningen, som är väldigt fäst vid henne. Hon vädjade dem att inte fatta ett förhastat beslut”, skriver Richard.

Men då var det redan försent. Makarna hade redan bestämt sig.

Autumn vägrar göra en Meghan

Nu bor Autumn och döttrarna ensamma i hemmet i Gloucestershire, medan Peter bor i en lägenhet i Londonkvarteret Kensington.

Autumn kommer inte att göra en Meghan Markle och flytta hem till Kanada.

“Hon har etablerat starka rötter i Cotswolds och har en stor bekantskapskrets”, skriver Richard.

Foto: TT