Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sanningen om nya bilden på Madeleine – stora gåtan

01 apr, 2022, 17:00 

Det finns många frågor kring de nya bilderna på prinsessan Madeleine.

Annons
7 saker du inte visste om prinsessan MadeleineBrand logo
7 saker du inte visste om prinsessan Madeleine

Många blev glatt överraskade och imponerade när hovet, i början av veckan, lanserade en helt ny, uppdaterad version av kungahusets officiella hemsida!

På hemsidan ser vi nämligen nu nya bilder på kungligheterna, och man har även möjlighet att läsa en utförlig biografi om varje person i kungahuset.

– Det har planerats i cirka ett och ett halvt år. Det har varit ett rätt omfattande arbete. Nu är det ju betydligt mycket mer bilder på den kungliga familjen. Inför utvecklingen har vi gjort en förstudie för att ta reda på vad användarna tar del av och behöver och vad som har saknats, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

Nya bilderna på kungafamiljen skapar reaktioner utomlands

De nya bilderna har inte bara uppmärksammats här i Sverige, utan även utomlands.

Annons

I utländska medier har man till exempel uppmärksammat att prinsessan Estelle och prins Oscar inte är så små längre! På de nya bilderna ser vi ju faktiskt Estelle i långklänning för första gången.

Givetvis har mycket fokus även riktats mot de vackra klänningar och ståtliga kostymer som kungligheterna bär på bilderna.

Sanningen bakom bilden på Madeleine – stora gåtan

Men något som många kanske är fundersamma över är det faktum att prinsessan Madeleine inte bor i Sverige – så när har bilderna tagits egentligen?

Senast Madeleine var i Sverige var i februari. Men det var en kort vistelse, då prinsessan främst var här för att gå på en begravning.

Hon var här betydligt längre under jul och nyår. Då var ju även Chris och barnen på plats, under den flera veckor långa vistelsen.

Man kan därmed tänka sig att de nya bilderna på medlemmarna i kungahuset togs i december – när hela kungafamiljen var samlad.

Den som är extra uppmärksam kanske även lagt märke till att Madeleine bär två olika klänningar – en på bilden med familjen, och en annan på det egna porträttet. Detta skulle kunna innebära att bilderna är tagna vid två olika tillfällen, eller att prinsessan helt enkelt bytt om. Det hela är med andra ord en stor gåta!

Annons