Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sanningen om prinsparets vistelse på Öland – tar tid för sig själva

05 jul, 2023, 12:30 
Felicia Plåt
Carl Philip och Sofia
Carl Philip och Sofia brukar fira semstern på Öland. Foto: TT

På Öland kan Carl Philip och Sofia äntligen få lite tid för sig själva.

Annons

I januari 2010 skrev pressen för första gången om Carl Philips nya flickvän Sofia. De träffades på en lunch med gemensamma kompisar och det sa klick vid första ögonkastet.

Tråkiga beskedet till Sofia – efter bilderna på Carl Philip utomlandsBrand logo
Tråkiga beskedet till Sofia – efter bilderna på Carl Philip utomlands

Carl Philip och Sofias kärlekssaga

Nu har det gått 13 år och under åren har paret samlat på sig en hel del fina minnen tillsammans. 2014 bekräftade paret sin förlovning och ett år senare kunde vi höra bröllopsklockorna ringa när de gifte sig i Slottskyrkan i Stockholm.

– Varje gång vi försökte välja bort den förde kärleken oss samman igen, sa prinsen till sin nyblivna fru och prinsessa under sitt bröllopstal.

Idag har de även hunnit få tre söta små prinsar. Prins Alexander, prins Gabriel och prins Julian.

Semstern på Öland

De har även hunnit spendera flera somrar på deras paradisö Öland. Under sommartider brukar nämligen hela kungafamiljen spendera mycket tid tillsammans på Öland vid deras sommarhus, Sollidens slott.

Annons

Carl Philip och Sofia har däremot en förkärlek för Kavaljershuset, som ligger vid slottsområdet, där de brukar bo under familjesemestern på Öland. Lillasyster Madeleine med familjen brukar också låna Kavaljershuset när de är på besök.

Vanligtvis är deras liv väldigt hektiska med alla kungliga uppdrag och jobb. Men under semestern på Öland får de verkligen koppla av och tid för sig själva.

Ölänningarna och kungafamiljens kärlek till varandra

Ölänningarna är nämligen väldigt vana vid att ha kungafamiljen på besök under somrarna och förstår att de behöver ha semester precis som alla andra.

Under fredagen kommer priset för "Årets Ölänning" delas ut. Detta året går det till Bitte Börjesson för sitt engagemang inom föreningslivet. Mikael Larsson Ek, som är med och arrangerar ceremonien, berättar om kungafamiljen och ölänningarnas relation. Han menar att ölänningarna är riktigt stolta över att få ha kungligheterna på besök varje sommar.

Annons

– Jag fascineras verkligen av kungafamiljens kärlek till Öland. Ölänningarna tycker verkligen om kungafamiljen och tvärtom. Det finns en stor repsekt mellan dem också. Det blir ingen påträngande, ölänningarna tycker att det är hedrande att få ha kungafamiljen på besök så därför låter dem kungligheterna vara ifred under sin semester, säger Mikael Larsson Ek, marknadsområdeschef på Gota Media.

Så nu kan Carl Philip och Sofia verkligen njuta av semester och lite egentid på Öland. Där blir de inte störda.

Annons