Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sanningen om Silvias plåster – hovet berättar!

15 nov, 2018, 08:03 
Ellen Myrgård Lindén
Nu vet vi varför drottningen hade ett plåster i ansiktet under resan till Brasilien.
Annons

Efter Brasilienresan var det många som undrade över det plåster som satt fast under drottningens högeröga. Silvia är ju en av Sveriges mest fotograferade personer och när det är någonting annorlunda med henne är det därför många som reagerar.

Men vi kan lugna alla genom att säga att plåstret inte är en följ av något allvarligt ingrepp. Så här säger hovets informationschef Margareta Thorgren:

– Drottning Silvia hade plåster efter att ha åtgärdat en hudförändring.

Läkningsprocessen efter åtgärden var dock kort och vid gårdagens galamiddag på slottet var plåstret borta och Silvia såg ut som vanligt igen. Den senaste tiden har drottningen haft ett späckat schema. Resorna har avlöst varandra och hon hann knappt komma hem till Stockholm förrän det var dags att sätta sig i den kungliga kortegen och hälsa Italiens president Sergio Mattarella och hans dotter Laura Mattarella välkomna.

Annons

Plåstret blev resans stora snackis

Under drottningens Brasilienresa var hon en av huvudtalarna. Hon berättade bland annat om Silviahemmets vårdfilosofi, hur hon startade stiftelsen och om vilka planer och utmaningar som väntar i framtiden. Att bidra till ökad kunskap om sjukdomen och förbättra stödet till demenspatienter har länge varit drottning Silvias hjärtefråga och hon har vid flera tillfällen rest ut i världen för att berätta om Silviahemmet. Intresset för demens började när hennes egen mamma, Alice Sommerlath, insjuknade.

– Ibland tänker jag naturligtvis på henne. Jag kommer så väl ihåg hur svårt det var, för henne men också för oss andra. Det är en tröst att det har kunnat komma något positivt ur det svåra. Jag tror att mamma gläds på sitt moln när hon ser det här. Och eftersom jag vet hur det var har jag blivit accepterad när jag talar om de här frågorna, har drottningen berättat i tidigare intervjuer.

Drottning Silvia i hetluften! Hon möttes av ett stort medieuppbåd under besöket i Sao Paulo i Brasilien.
Drottning Silvia i hetluften – TV-stationerna köade för en kommentar.

Läs också:

Foto: TT, IBL, Sociedade Beneficente Alemã

Annons