Sanningen om Victorias och Daniel frånvaro – därför dök de inte upp på kungliga bröllopet

Kronprinsessan Victoria prins Daniel prins Philippos bröllop

Ståtligt bröllop i Aten men den svenska kungafamiljen lyste med sin frånvaro. Vi vet varför kronprinsessan Victoria inte dök upp när sysslingen gifte sig.

Slå på ljud

Kronprinsessan Victorias syssling, prinsessan Dianas gudson och kung Konstantins son. Prins Philippos bröllop i Aten var av hög dignitet och många kungliga gäster hade rest till Grekland för att vara med när prinsen svarade ja till sin älskade Nina, som nu är nybliven prinsessa.

LÄS MER: Svenska kungafamiljen nobbar prinsbröllopet

Men den svenska kungafamiljen saknades under lördagens kärleksfest. De kunde inte närvara av praktiska skäl. Kronprinsessan Victoria och prins Daniel har nyss kommit hem från tre intensiva dagar i Italien och vill nu tillbringa tid med barnen hemma på Haga, prins Carl Philip och prinsessan Sofia har lilla son Julian, som bara är några månader, att fokusera på och prinsessan Madeleine och Chris befinner sig på andra sidan Atlanten, många hundra mil bort.

LÄS MER: Barfotachock på helgens prinsessbröllop – bilden visar kungliga skrällen!

En Greklandsresa gick alltså inte att planera in i den kungliga kalendern, just den här helgen. Och den allra högsta digniteten hade ju inte det här bröllopet, eftersom prins Philipppos är näst yngst av drottning Anne-Maries och kung kung Konstantins barn. Därför hade det inte fallit sig naturligt att kungaparet hade gjort rum i schemat för att åka ner till Aten.

prins philippos prinsessan nina bröllop aten 2021
People Picture/Willi Schneider/Shutterstock

Glamouren var det dock inget fel på! Firandet löpte över tre dagar, bruden var klädd i en klänning av märket Chanel och brittiska prinsesssystarna Eugenie och Beatrice bidrog till jetset-lyxen tillsammans med Monacos Andrea Casiraghi och hans miljardärsdotter till fru, Tatiana Santa Domingo. Se alla bilder från det fantastiska bröllopet!

Foto: TT