Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Sanningen om Victorias och Daniels relation – nu uttalar sig experten

10 jul, 2023, 14:00 

Nu uttalar sig retorikexperten Elaine Eksvärd om kronprinsessan Victorias och prins Daniels relation.

Annons

Kronprinsessan Victoria har sedan barnsben drillats till att en dag bli Sveriges statschef och framtida drottning. Prins Daniel i sin tur växte upp i Ockelbo med vanlig skolgång, spelandes en rad olika sporter.

Carl Philips ord efter dödsolyckan • Grevinnans nya toppjobb – efter avhoppet • Expertens uppmaning till Chris – 3 kungliga snackisar från vecka 27!Brand logo
Carl Philips ord efter dödsolyckan • Grevinnans nya toppjobb – efter avhoppet • Expertens uppmaning till Chris – 3 kungliga snackisar från vecka 27!

De lärde känna varandra när Daniel rattade gymmet ”Master training”. Året var 2000 och ingen kunde veta att sportkillen från Ockelbo då var på väg att bli en prins, med kungliga uppdrag som följd.

I dag har det gått 13 år sedan det sagolika bröllopet. Daniel har blivit en självklar del i Victorias kungliga värld och syns ofta vid hennes sida när hon befinner sig på uppdrag världen över.

Annons
Prins Daniel och kronprinsessan Victoria
Prins Daniel och kronprinsessan Victoria är ett superteam!

Så har Victoria och Daniel växt tillsammans

För många är det omöjligt att se Victoria utan Daniel. De har med åren byggt upp något unik tillsammans, där de i första hand är kärleksfulla föräldrar till barnen prinsessan Estelle och prins Oscar, i andra hand ett superteam som reser runt och representerar Sverige.

Tillsammans har de stärkt varandras självförtroende, låtit den ena forma den andra och i dag är de noggranna med att själva lyfta fram det som de tycker är viktigt att förmedla.

Annons

– Paret har tagit kontrollen över sin egen agenda och blivit mycket tydligare i sina profilområden, där kronprinsessan främst engagerar sig i hållbarhet och havs- och fiske­frågor, medan prins ­Daniel främst engagerar sig i entreprenörskap och hälsa, har Karolin A. Johansson (som tidigare var hovmarskalk) berättat för Svensk Damtidning.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel är ofta på kungliga uppdrag tillsammans.

Elaine Eksvärd: ”Valt partners av folket”

Att Victoria valde att gifta sig med en person som inte var född i den kungliga världen gör henne dock inte unik. Både prins Carl Philip och prinsessan Madeleine har fattat samma beslut.

Annons

Enligt retorikexperten Elaine Eksvärd vittnar detta om hur jordnära de kungliga syskonen faktiskt är, att de gift sig med människor som många kan relatera till.

– Alla tre barnen har ju valt partners av folket och där får man nog tänka på sympatieffekten i mänsklighet bland blått blod, säger Elaine Eksvärd till Svensk Damtidning.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel.

Foto: TT

Annons