Victorias revansch – efter påstådda romansen med prinsen

kronprinsessan victoria ensam
Ofta skakar kungligheterna av sig rykten ganska fort, men när det kom till dessa spekulationer sade Victoria ifrån ordentligt.
Annons

Nu är ju kronprinsessn Victoria gift med sin Daniel sedan tio år tillbaka och deras kärlek finns det ingen som kan tvivla på, men innan det blev de två så fanns det en hel del spekulationer kring Victoria och hennes kärleksliv. Ett av de mest intensiva ryktena om det uppstod efter det norska kungaparets 60-årsfirande, då hon anlände till tillställningen tillsammans med prins Nikolaos av Grekland.

Annons

I sin bok Victoria: Prinsessa och mamma beskriver Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall händelsen.

Annons

”Hon kom med reguljärflyg till Trondheim i sällskap med unge prins Nikolaos, näst äldste sonen till grekiske exilkungen Konstantin. Redan tidigare hade Nikolaos kopplats ihop med Victoria. I tidningarnas värld, och då framförallt för veckotidningarnas glossiga omslag, var de ett drömpar. Han, ogift prins, utan möjlighet till egen tron. Hon, ogift kronprinsessa, med egen tron. Vilket par de skulle kunna bli! När de klev i land tillsammans gick det ett sus bland alla fotografer. Dagen efter hamnade norska födelsedagsparet, Sonja och Harald, i skymundan i alla tidningar. Det var Victoria och Nikolaos som var de stora rubrikerna.”

Victoria och Nikolaos syntes på flera bilder tillsammans, och de såg ut att trivas i varandras sällskap. Men de var bara vänner, något Victoria hela tiden varit tydlig med, och det började bli påfrestande med alla rykten.

Annons

”Till en början hade Victoria inga problem med spekulationerna kring henne och alla europeiska prinsar, men när intresset bara accelererade tyckte hon att situationen började bli både jobbig och påfrestande. “Jag väljer väl själv vem jag ska gifta mig med”, sa hon barskt till vännerna. “Jag tänker inte bli ihopkopplad med någon kille bara för att han råkar vara prins.” Vännerna höll med henne, men någonstans tänkte de att det visst kunde ligga något i det tidningarna skrev och att hon mycket väl kunde komma att gifta sig med någon prins. Victoria hade ingenting emot Nikolaos. Hon gillade honom, men som kompis.”

Kronprinsessan Victoria och Nikolaos anlände tillsammans till firandet av norska kungaparets 60-årsjubileum i Trondheim.

Victoria sade ifrån efter skämten

Lite mer bekväm med ryktena var Nikolaos. Han kunde till och med skämta om dem med journalister, men då sa Victoria till slut stopp.

Annons

”Han var också väl medveten om alla spekulationer som pågick kring dem och skämtade flera gånger om romansryktena. Vid ett tillfälle surnade Victoria till riktigt ordentligt, och efter den gången valde Nikolaos att ligga lågt med sina skämt.”

Det blev såklart aldrig mer än vänskap mellan de båda, och det är en vänskap som hållit i sig. När Nikolaos gifte sig med sin Tatiana för tio år sedan var Victoria och Daniel på gästlistan, och Nikolaos och Tatiana var gäster på kronprinsessans bröllop hemma i Stockholm.

Victoria och Daniel på Nikolaos bröllop i Spetses, Grekland, den 25 augusti 2010.
Nikolaos och Tatiana var gäster på Victoria och Daniels bröllop i juni samma år!
Annons

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

17 kommentarer till “Victorias revansch – efter påstådda romansen med prinsen”

 1. Gilla skriver: 9 augusti, 2020

  Gammal skåpmat. Kronprinsessan Victoria och prins Nikolaos är släkt
  hans mamma och kungen är kusiner, inte så konstigt om de tycker att det är roligt och träffas.


 2. Fundersam skriver: 9 augusti, 2020

  Fel att Vickan och C P fick välja vem som helst på stan, som folket sedan skulle få försörja. Nog borde kungen/regeringen styrt upp detta. De lågutbildade Daniel och Sofia förstod nog inte allvaret utan drogs med.


 3. Catrin skriver: 9 augusti, 2020

  Jag kan inte tänka mig att en sydländsk man i längden skulle finna sig i att gå steget bakom sin hustru och alltid spela andra fiolen…särskilt inte om han själv är född prins. Det krävs nog en svensk helyllekille från en medelklassfamilj för att inordna sig i leden. Med andra ord skulle nog Nikolaos aldrig kunna göra “en Danne”.
  Och att sedan säga att Victoria har “en egen tron” är väl missvisande…trots allt har monarken (tack och lov) fråntagits all politisk makt och är numera en galjonsfigur. Dessutom är “tronen” i överförd bemärkelse ingenting som regenten “äger” och gör som hen vill med.


 4. A.M.Engvall skriver: 9 augusti, 2020

  Den klänningen har jag inte sett tidigare som Kronprinsessan Victoria hade på Prins Nikolaos av Grekland och Tatianas bröllop. Jättefin och jag tycker att både Drottning Silvia och Kronprinsessan Victoria passar jätte bra i den varma färgen orange både ljus och skarpare eller möjligen en aningens melerad båda är ju intelligenta som färgen står för jag kan förstå att man inte alltid vill skryta men att de är det visste vi redan annars skulle de inte lyckas så bra med det de gör.
  Fina människor jordnära, hjärnan och hjärtat på de rätta ställena.
  Vänligen
  A.M.E.


  1. Ingrid skriver: 10 augusti, 2020

   Så talar en sann rojalist idag, dessa värderingar är avgörande.


 5. Gerd skriver: 9 augusti, 2020

  Det tror jag inte på de är ju släkt, deras föräldrar är ju kusiner !!


 6. Ingrid skriver: 9 augusti, 2020

  Då hade hon räddat den svenska monarkin, men tyvärr är hon ju inte så världsvan utan hon får välja ”hemmavid”.


 7. Fundersam skriver: 10 augusti, 2020

  Har Daniel Westling haft något förhållande överhuvudtaget (man/kvinna) före Victoria? Isåfall hur länge varade detta/dessa förhållanden? Han var ju inte purung när Victoria bestämde sig.


  1. Ingrid skriver: 10 augusti, 2020

   Varför skrivs inget om detta, det är ju onormalt om han inte haft det?


  2. Jeanette skriver: 10 augusti, 2020

   Det var inte Victoria som friade utan Daniel.


 8. Monarkist skriver: 10 augusti, 2020

  Victoria och Daniel är Sveriges kronprinsesspar. Lämna gårdagen och se till nutid istället. Det är år 2020. Tack och lov segrade kärleken, liksom den gjorde för kungen och dåvarande Silvia S.


 9. Minica skriver: 10 augusti, 2020

  Fundersam: jag vet inte om någon i kungafamiljen är direkt “högutbildad”. Silvia sägs ha gått någon tolkutbildning och sägs vara språkbegåvad. Hennes svenska lämnar dock en hel del i övrigt att önska. Har hon högskoleutbildning? Talar hon fler språk än sina respektive modersmål eller engelska, som väl de flesta behärskar i dag? Kungen? Högskoleutbildning? Madeleine? Carl Philip? Och allvarligt talat, behöver man högskoleutbildning för det dessa personer sägs utföra?


  1. charlotte skriver: 10 augusti, 2020

   Monica,
   Är drottning Silvia en ny bekantskap för dig? Hon har arbetat för Sverige i över 40 år och vi har läst mycket om hennes utbildningar och tidigare yrke.


  2. charlotte skriver: 11 augusti, 2020

   Ursäkta, Minica ska det stå.


  3. josefin skriver: 11 augusti, 2020

   charlotte, ja bvi har lät mycket om Silvia o hennes utbildning men vi vet inget om var hon fick sina examina – om hon fick nàgra. Hennes nàgot undermàliga svenska gör att fràgan fr Minica är helt relevant. Att tolka fr portugisiska till tyska, om man har bàda spràken sedan födseln, torde vara möjligt. Nagon form av diplom har vi aldrig hört eller sett.


  4. Ulla Lundell skriver: 12 augusti, 2020

   Jag vet inte om det är sant, men det påstås att svenska är ett svårt språk att lära sig som vuxen, och så kan det ju bero på hur bra “språk öra” man har.

   Ulla


 10. Aveline skriver: 14 augusti, 2020

  josefin,

  Jag håller med dig i din kommentar till charlotte.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar