Victorias tårar i löpspåret – stannade och grät

Victoria bär på en dold sjukdom.
I en ny intervju berättar kronprinsessan Victoria om anledningen som fick henne att brista ut i gråt – under motionsrundan.
Annons

Kronprinsessan Victoria har haft en lugn sommar. Många av de saker hon vanligtvis har haft inplanerade har strukits ur den kungliga kalendern, på grund av pandemin.

Men visst finns det saker som inte ändrats. Hennes läsning exempelvis. Victoria är en bokslukare, som både läser och lyssnar på nya böcker. Hon har till och med en bokcirkel. I en ny intervju med tidningen Vi Läser berättar kronprinsessan om ett tillfälle som passar extra bra att lyssna på en god bok. Och vilket tillfälle är då det? Jo, under springrundan.

Annons

Victoria löper ju ofta och gärna. Och hon gör det helst med lite bra litteratur i öronen. På senaste tiden är det speciellt en bok som stulit hennes uppmärksamhet. Boken Den sista flickan av Nadia Murad. (reklamlänk via Adtraction)

Annons
”Som barn drömmer Nadia Murad om att bli historielärare eller öppna sin egen skönhetssalong. Livet i byn Kocho i norra Irak är lugnt och stilla. I augusti 2014 förändras allt. Nadia, som nyss fyllt 21 och fortfarande går i skolan, kidnappas och säljs som sexslav till Islamiska statens soldater. Sex av hennes bröder, och strax därefter även hennes mamma, mördas brutalt. Under tre månader utsätts hon för upprepande misshandel och våldtäkt innan hon slut lyckas fly.

Den sista flickan är Nadia Murads berättelse om sin tid i fångenskap och om sin livsviktiga kamp mot Islamiska staten. Idag är hon bosatt i Tyskland och är människorättsaktivist och goodwill-ambassadör för FN. Nadia Murad tilldelades Nobels fredspris 2018.”

På detta gripande sätt beskrivs boken hos Bokus.

Nadia Murads bok rörde kronprinsessan till tårar.

Victoria berättar, i intervjun med Vi Läser, att hon blev berörd av berättelsen.

– Den drabbade mig väldigt hårt, avslöjar kronprinsessan.

– Jag lyssnade på den när jag var ute och sprang. Jag vet inte hur många gånger jag stannade och grät.

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar