Victorias revansch – efter påstådda romansen med prinsen

kronprinsessan victoria ensam

Ofta skakar kungligheterna av sig rykten ganska fort, men när det kom till dessa spekulationer sade Victoria ifrån ordentligt.

Nu är ju kronprinsessn Victoria gift med sin Daniel sedan tio år tillbaka och deras kärlek finns det ingen som kan tvivla på, men innan det blev de två så fanns det en hel del spekulationer kring Victoria och hennes kärleksliv. Ett av de mest intensiva ryktena om det uppstod efter det norska kungaparets 60-årsfirande, då hon anlände till tillställningen tillsammans med prins Nikolaos av Grekland.

I sin bok Victoria: Prinsessa och mamma beskriver Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall händelsen.

”Hon kom med reguljärflyg till Trondheim i sällskap med unge prins Nikolaos, näst äldste sonen till grekiske exilkungen Konstantin. Redan tidigare hade Nikolaos kopplats ihop med Victoria. I tidningarnas värld, och då framförallt för veckotidningarnas glossiga omslag, var de ett drömpar. Han, ogift prins, utan möjlighet till egen tron. Hon, ogift kronprinsessa, med egen tron. Vilket par de skulle kunna bli! När de klev i land tillsammans gick det ett sus bland alla fotografer. Dagen efter hamnade norska födelsedagsparet, Sonja och Harald, i skymundan i alla tidningar. Det var Victoria och Nikolaos som var de stora rubrikerna.”

Victoria och Nikolaos syntes på flera bilder tillsammans, och de såg ut att trivas i varandras sällskap. Men de var bara vänner, något Victoria hela tiden varit tydlig med, och det började bli påfrestande med alla rykten.

”Till en början hade Victoria inga problem med spekulationerna kring henne och alla europeiska prinsar, men när intresset bara accelererade tyckte hon att situationen började bli både jobbig och påfrestande. “Jag väljer väl själv vem jag ska gifta mig med”, sa hon barskt till vännerna. “Jag tänker inte bli ihopkopplad med någon kille bara för att han råkar vara prins.” Vännerna höll med henne, men någonstans tänkte de att det visst kunde ligga något i det tidningarna skrev och att hon mycket väl kunde komma att gifta sig med någon prins. Victoria hade ingenting emot Nikolaos. Hon gillade honom, men som kompis.”

Kronprinsessan Victoria och Nikolaos anlände tillsammans till firandet av norska kungaparets 60-årsjubileum i Trondheim.

Victoria sade ifrån efter skämten

Lite mer bekväm med ryktena var Nikolaos. Han kunde till och med skämta om dem med journalister, men då sa Victoria till slut stopp.

”Han var också väl medveten om alla spekulationer som pågick kring dem och skämtade flera gånger om romansryktena. Vid ett tillfälle surnade Victoria till riktigt ordentligt, och efter den gången valde Nikolaos att ligga lågt med sina skämt.”

Det blev såklart aldrig mer än vänskap mellan de båda, och det är en vänskap som hållit i sig. När Nikolaos gifte sig med sin Tatiana för tio år sedan var Victoria och Daniel på gästlistan, och Nikolaos och Tatiana var gäster på kronprinsessans bröllop hemma i Stockholm.

Victoria och Daniel på Nikolaos bröllop i Spetses, Grekland, den 25 augusti 2010.

Nikolaos och Tatiana var gäster på Victoria och Daniels bröllop i juni samma år!

Foto: TT