Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sarah "Fergie" Ferguson om kampen med psykisk ohälsa: "Skuggan är väldigt mörk"

02 aug, 2021, 14:30 
AvIndra Nordemar

Sarah Ferguson har länge varit drabbad av psykisk ohälsa och brottas med det varje dag. Nu berättar hon om problemen som tynger henne.

Annons
Babylycka! Prinsessan Eugenie har fått en sonBrand logo
Babylycka! Prinsessan Eugenie har fått en son

Sarah "Fergie" Ferguson, hertiginna av York, släpper sin debutroman "Her Heart For A Compass" den 3 augusti.

Huvudpersonen, Lady Margaret, är inspirerad av Sarahs farfars moster, eftersom Sarah anser att hon hade en styrka som hon inte ser i sig själv. Den styrkan ser hon även i sina döttrar, prinsessorna Beatrice och Eugenie.

– Mina vackra tjejer, som har all styrka och mod av Lady Margaret, och så mycket mer, och som inte har väntat tills de är 61 år gamla för att följa sina hjärtan och leva sina liv på egna villkor.

Sara "Fergie" Ferguson öppnar upp sig om mörkret

I en ny intervju som brittiska tidningen Hello! har gjort, berättar Sarah nu om det mörker och den osäkerhet som tyngt henne i livet.

– Jag var väldigt djupt ärrad och osäker. Under en tid hade jag ingen aning om vem jag var. Jag gifte mig med den underbaraste mannen, det var den lyckligaste dagen i mitt liv. Men i september 1988 började det förändras, säger hon och fortsätter:

Annons

– 'Bad Fergie' gav många rubriker och det värsta var att jag trodde på varje ord. Så varje gång någon sa något elakt trodde jag på det, för jag var så känslig och osäker, och jag kunde inte komma underfund med vem den här personen var.

Sarah blev lämnad av sin mamma – fick psykiska problem

Att Sarah blev lämnad av sin mamma när hon var yngre, följt av flera år av sårande rubriker, fick henne att söka terapi. Och det har hon fortsatt med i över två decennier.

– Jag har fortfarande psykiska problem, som jag arbetar med varje dag. Jag pratar med min terapeut varje vecka, och ibland, när det blir riktigt tufft får jag åka dit för ett akut samtal för att försöka förstå mina sinnesdemoner, berättar hon i intervjun.

– Det finns naturligtvis skuggor för alla som är kreativa som jag. Skuggan är väldigt mörk, för ljuset är väldigt ljust. Men det är hela paketet med Sarah - och det var det som fick mig att skriva boken.

Foto: TT

Annons