Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sarah Ferguson bryter tystnaden – rörande orden till kung Charles efter cancerdiagnosen

09 feb, 2024, 20:00 
Vendela Lönnqvist
TT
Nu tar Sarah Ferguson tagit bladet från munnen.
Annons

Det är tuffa tider i det brittiska kungahuset.

Här bryter Camilla tystnaden om kung Charles cancerbeskedBrand logo
Här bryter Camilla tystnaden om kung Charles cancerbesked

Sarah Ferguson drabbad av cancer – igen

Nyligen kom beskedet att Sarah Ferguson, 64, återigen drabbats av cancer.

Första gången fick hon diagnosen bröstcancer och för inte länge sedan meddelade hon att hon drabbats av hudcancer – bara ett halvår efter första diagnosen.

Sarah Fergusons i tårar

Under onsdagen befann hon sig i Florida som talare för Cancer Alliance of Help and Hope, ett välgörenhetsevenemang för cancersjuka och drabbade.

I talet passade hon på att tacka det amerikanska folket för deras gästvänlighet under den tuffa perioden då hon skilde sig från sin ex-make, prins Andrew, 1995.

Hon menar att det amerikanska folket "gav tillbaka henne sitt liv" och inte minst hennes döttrar, prinsessan Eugenie och prinsessan Beatrice, en chans till en fin uppväxt.

Annons

– När jag kom 1995... Jag vet inte hur jag ska tacka er för att ni gav mina barn ett liv, jag var skild, från England, jag åkte för att bo i Amerika och jag fick ett jobb. Och det är allt tack vare er, säger en rörd hertiginna, som bodde i USA i drygt tio år efter skilsmässan, sa hon i talet enligt Hello Magazine.

Sarah Ferguson om kung Charles cancerdiagnos

Sarah Fergusons cancerdiagnos var inte det enda som skakade det brittiska kungahuset på kort tid.

Nyligen framkom det att även kung Charles har drabbats av cancer. Vilken slags cancer det handlar om har hovet ännu inte meddelat.

I samma tal passade Sarah på att säga några rörande ord till sin tidigare svåger.

– Jag vill tacka er alla för er vänlighet att stötta mina familjemedlemmar som går igenom en svår tid, och vi önskar alla lycka till, alla familjer i världen som har fått diagnosen eller som går igenom en svår tid. Jag önskar dem lycka till. Och självklart, min svåger, vi önskar dig lycka till, fortsätt kämpa vidare, avslutade hon talet.

Annons