Se alla bilderna från prins Joachims 50-årsfest!

10 jun, 2019, 15:00 
Prins Christian trasslade in sig i Marys släp. Och två av gästerna kom tokmycket försent och fick smita in bakom en nådigt leende drottning Margrethe. Men annars blev prins Joachims 50-årsfest en riktigt härlig uppvisning i kunglig glans!
Annons

Detta var en privat kunglig middag och det var drottningen själv som var aftonens värdinna. Inne i Riddarsalen (med åtta meter i tak!) var det dukat vid runda bord, och som vanligt med gafflarnas taggar neråt, så är det alltid när danska kungafamiljen är i farten.

Dukat till prins Joachims fest. Så här såg det ut inne i Riddersalen i Christian VII's Palæ på Amalienborg i Köpenhamn.
Dukat till prins Joachims fest. Så här såg det ut i Riddersalen på Amalienborg i Köpenhamn.

Efter att Margrethe gått sin vanliga inspektionsrunda bland borden svävade kronprinsessan Mary in med sin familj – och sitt komplicerade släp! 13-årige prins Christian gjorde det klassiska nybörjarfelet och klev rakt in bland chiffongen. En halv sekund såg det ut som han skulle stå på öronen, han snubblade till men lyckades räta upp situationen. Samtidigt fick kronprins Frederik väja för Marys flygande scarf.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Kronprins Frederik nära trampa på Marys scarf
Mary och hennes flygande chiffong.

Danska kungafamiljen firade prins Joachim

Mary och Frederik med sina barn
Mary och Frederik med sina fyra barn: prinsessan Isabella, 12, prinsessan Josephine, 8, prins Vincent, 8, och prins Christian, 13.

Och superproffset Mary, ja hon gled bara vidare in genom portarna till Christian VII’s Palæ, som om inget hade hänt.

Kronprinsessan Mary på prins Joachims 50-årsmiddag.
Kronprinsessan Mary vet hur man rattar ett släp.
Drottning Margrethe
Värdinnan själv i sin snygga smokingklänning.
Recept.se Nyhetsbrev
Annons
Prinsessan Athena och drottning Margrethe
Farmor Margrethe får en puss.

Alla barnbarnen var också på plats och farmor Margrethe kindpussades på löpande band. De vuxna fick två var, medan småttingarna fick nöja sig med en på höger kind.

Prinsessan Marie

Klädkoden var smoking och själv bar födelsedagsbarnet sin fashionabla vita smokingjacka. Medan hans Marie hade briljanter i håret och en slits som aldrig verkade ta slut.

Annons
Prins Joachim med sin familj: prins Nikolai, prins Henrik, prins Felix, prinsessan Athena samt sin hustru, prinsessan Marie.
Jubilaren själv med sina fyra barn: prins Nikolai, 19, prins Henrik, 10, prins Felix, 16, och prinsessan Athena, 7.

Bredvid trippade prinsessan Estelles brylling prinsessan Athena, 7, som fick gå på sitt första vuxenkalas i vippig klänning och rosett.

Prinsessan Alexandra och prinsessa Tatiana tar en selfie.
Prins Nikolaos plåtar sin fru och Berleburg-prinsessan Alexandra med man…
Prins Nikolaos och prinsessan Tatiana.
…och så här ser han ut själv.
Prinsessan Alexandra
Annons

Samtidigt var detta en mycket mer informell fest än kronprins Frederiks officiella 50-årsmiddag i fjol, och framför allt ett party för familjen och alla vännerna. Svenska kungafamiljen gratulerade förstås, men bara på distans, och de enda utländska kungligheterna på gästlistan var prins Joachims grekiske kusin prins Nikolaos och hans fru Tatiana. Hon gick å andra sidan inte att missa i sin härligt solgula spetsklänning från Carolina Herrera.

Dukningen i Riddersalen på Amalienborg under prins Joachims 50-årsmiddag.
Detta var en privat fest, men det danska hovet la ändå ut en bild på dukningen på Instagram. Gröna glas och vita pioner som du ser.
Prinsessan Benediktes nygifta dotter prinsessan Alexandra med sin man.
Prinsessan Benediktes dotter prinsessan Alexandra firade kusin Joachim tillsammans med sin nyblivne man Michael Ahlefeldt.
Annons
Auktionshuset Lauritz Mette Rode Sundstrøm i färgstarka outfit från svenska designern Maxjenny
Auktionshuset Lauritz Mette Rode Sundstrøm i färgstark outfit från svenska designern Maxjenny.
Dansk-svenska societetspinglan Caroline Fleming.
Dansk-svenska societetspinglan Caroline Fleming.
Annons
Länsgreve Wedell med fru
Länsgreve Wedell med fru i full galopp.

– Jag ser verkligen fram emot att fira prins Joachim, det är en stor dag i dag! sa Alexandra.

Och vi får ju inte missa de olycksaliga gästerna som kom försent! Här har ni dem: Länsgreve Wedell med fru kom rusande i sista sekunden. Margrethe hade redan klivit ut på trappan för att ta emot födelsedagsbarnet och de fick slinka in bakom drottningen så diskret det nu gick.

Annons