Se bilderna! Elizabeth och Máxima strålade under Royal Ascot

Willem-alexander Maxima Elizabeth

Royal Ascot är igång! Och det var extra många kungligheter på plats under hästtävlingarnas första dag.

Det var många kungligheter som trotsade regnet när hästtävlingarna Royal Ascot öppnade sina portar under tisdagen. Och det här året är det inte bara den brittiska kungafamiljen som bär hattar. Willem-Alexander och Máxima av Nederländerna är nämligen på besök och drottningen bar utan tvekans dagens mest spektakulära hatt!

Det spanska kungaparet inte med på Ascot

Kung Felipe och drottning Letizia, som även dem gästade Garter Day tidigare i veckan, var dock inte med när hästtävlingarna drog igång.

prins William och Kate

Det spanska kungaparet hade tydligen åkt tillbaka till hemlandet för nya uppdrag.

maxima Willem-alexander

När regnet dragit bort dök drottning Máxima upp med dagens häftigaste hatt satt – i samma hästdragna vagn som drottning Elizabeth.

Såg ut att trivas tillsammans

I vagnen med de bägge drottningarna satt givetvis även kung Willem-Alexander och han hade fått sällskap av prins Andrew. Och alla såg verkligen ut att trivas tillsammans.

kate camilla ascot

I vagnen bakom kom prins William och Kate – för dagen klädd i en ljust blå outfit med spets i design av Elie Saab – tillsammans med prins Charles och Camilla.

Elizabeth

Det är mycket på gång nu för den 93-åriga drottning Elizabeth, Mankan fråga hur hon orkar! Från en hel dag med ceremonier under Garter Day till hästtävlingar på Ascot. Här ser vi henne i sin regn-skyddade vagn, innan solen åter tittade fram.

prinsessan Anne

Här ser vi prinsessan Anne komma åkande i sin vagn under en kraftig regnskur, hon bar en kamelfärgad outfit med en matchande hatt med brunt brätte och handskar.

prinsessorna Anne och Sophie

När vädret blev bättre reste prinsessan Anne i en öppen vagn tillsammans med prins Edwards hustru Sophie som också såg strålade glad ut i sin sommarblommiga klänning.

zara Tindall Kate

Även den mycket hästintresserade Zara Tindall, själv en mästerlig ryttare, balanserade på sina högklackade skor. Zara bar också blommigt och vi ser henne här bredvid Kate.

eugenie beatrice

Naturligtvis fanns även systrarna prinsessan Eugenie och prinsessan Beatrice med denna dag. Dock med ovanligt nedtonade hattar.

Foto: TT