Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Fler nya bilder! Prinsessan Sofie Louises oväntade Stockholmsbesök med sin prins

26 jun, 2019, 10:45 
Men titta vem som står framför Kungliga slottet! Malaysias nya svenska kronprinsessa Sofie Louise är i Sverige på semester med sin prins.
Annons

Nyaste svenskfödda kungligheten är i stan! Prinsessan Sofie Louise, 33, har firat midsommar i Stockholm med sin prins Tengku Muhammad Faiz Petra, 45. På bilderna på hennes Instagram ser vi henne glatt leende framför Kungliga slottet, lite som vilken turist som helst. Dock aningen glammigare klädd!

Prinsessan Sofia Louise av Malaysia (född Johansson) på semester i Stockholm, hon står framför Kungliga slottet.
Prinsessan Sofie Louise på Skeppsbron, nedanför Stockholms slott.

– Sightseeing i Stockholm med min äkta hälft, skriver hon till bilden där hon och maken står framför klassiska ångbåten Gustafsberg VII.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Annons

Vasamuseet på Djurgården med Sveriges stolthet regalskeppet Vasa hann de också pricka av – och på en annan av Instabilderna står Sofie Louise mitt på Sergels Torg, utanför Kulturhuset (klicka på den lilla pilen till höger så ser du alla bilderna):

Prinsessan Sofia Louise önskade alla sina följare ”Glad Midsommar!” och visade en bild på vårt svenska firande med dans runt stången. Sannolikt rätt exotiskt för hennes nyblivne man. Ett möte med Sveriges Malaysia-ambassadör Nur Ashikin Mohd Taib blev det också, och det ser du om du klickar dig vidare med pilen i inlägget här (den syns lite dåligt, men ligger i det vita fältet, ovanför huset med rött tak):

Annons

Sofie Louise kommer från Mantorp i Östergötland och träffade sin malaysiske prins när de båda studerade i London. Hon är uppvuxen i Linköpingstrakten och gick barn- och fritidsprogrammet på gymnasiet, innan hon åkte till England för att jobba. Prins Tengku, som har doktorerat i antikens historia, har studerat historia i London och litteratur samt italienska i Florens.

Sofie Louise från Mantorp blev malaysisk prinsessa

Efter bröllopet i staden Kota Bharu i påskas är Sofie Louise Hennes Kungliga Höghet och Malaysias kronprinsessa. En riktig askungesaga, och ett oerhört påkostat bröllop, som dock ansågs litet med malaysiska mått mätt.

Annons
louise Johnsson bröllop Malaysia

Vigseln ägde rum i palatset Balai Besar. Runt 200 gäster var inbjudna, däribland Sveriges ambassadör i Malaysia Dag Juhlin-Dannfelt och brudens familj från Sverige.

Prins Tengku Muhammad Faiz Petra har också titeln kronprins och är yngre bror till landets forne kung Sultan Mohammed V. En kung som nyligen klev av tronen efter sitt giftermål med den ryska skönhetsmissen Oksana.

Foto: Kelantan Palace

Annons