Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Se bilderna! Victoria på fest i vinternatten

30 jan, 2019, 12:00 
Tyllkjolen fladdrade, sammetsjackan var snygg och klackarna höööga. Här är kronprinsessan på fest i Stockholmsnatten. Vilken glammig måndagkväll!
Annons

Ljusen glimmade i Stockholms stadshus när kronprinsessan Victoria satte ner klackarna på pudersnön och gjorde denna stiliga entré mellan kolonnerna. I sällskap hade hon sin adjutant Laura Swaan Wrede.

Kronprinsessan Victoria utanför Stadshuset.

Vid Kungl. Skogs- och Lantbruksakademiens högtidssammankomst är det alltid klädkod högtidsdräkt, så det var full fracklook som gällde: Rubinröd tyllkjol och liten sammetsjacka från Greta Stockholm (hon har en likadan i marinblått).

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Kronprinsessan Victoria.

Serafimerorden satt där den skulle och i handen bar Victoria en liten pärlbroderad aftonväska.

Annons
Blå Hallen i Stockholms stadshus.
Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien står under kungens beskydd och slog upp dörrarna redan för 206 år sedan.

Inne i Blå Hallen sorlade de 640 gästerna förväntansfullt – akademiens ledamöter förstås, tillsammans med särskilt inbjudna gäster. Bland annat satt riksmarskalken Fredrik Wersäll på raden bakom kronprinsessan tillsammans med sin hustru Anna.

Kronprinsessan Victoria i Stockholms stadshus.

Mitt i prick, Victoria!

Kungl. Skogs- och Lantbruksakademiens högtidssammankomst hålls en gång varje år och brukar alltid förgyllas av kunglig glans. Detta var den 207:e i ordningen sedan akademien grundades av kronprinsessans anfader Karl XIV Johan. Den allra första sammankomsten hölls redan för 206 år sedan, den 28 januari 1813! Och då som nu stod matproduktionen i fokus. Årets tema var Mat, smak och hälsa. Kronprinsessan fick också höra professor Martin Ingvar tala på temat Att få hjärnan att räcka längre.

Annons

Dessutom blev det tal och prisutdelning i Blå Hallen och inval av 23 nya ledamöter, och sedan väntade galamiddagen i Gyllene Salen.

Kronprinsessan Victoria
Kronprinsessan var kvällens prisutdelare. Här med Jaanika Edesi.

Som hörs på namnet handlar Akademiens arbete om jordbruk, skog, fiske och maten vi odlar och äter. Och om miljön och hushållning av naturens resurser. Mitt i prick när det gäller kronprinsessans fokusområden!

Sist men inte minst: frisyren! Här får ni powerknuten i festversion, så flott med gnistrande briljantnålar.

Annons
Kronprinsessan Victoria powerknut i festversion, med små briljantnålar.

Läs mer:

Foto: TT

Annons