Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Se Carl Philips och Sofias privata London-bilder

20 okt, 2018, 09:00 
https://image.svenskdam.se/image-5471213?imageId=5471213&width=1320&height=689
Via prins Carl Philips och prinsessan Sofias eget instagramkonto kan vi följa vad som händer i deras vardag. Nu berättar paret att de varit i London för att närvara vid ett seminarium om dyslexi.
Annons

När Carl Philip och Sofia fick sitt första barn, prins Alexander, för drygt två år sedan förklarade paret att de inte tänkte anlita en barnflicka. Någon hjälp med sin nye baby behövde de inte. Lite senare var den nannyn på plats i Villa Solbacken och med två söner hemmavid är nog Carl Philip och Sofia glada för att de har lite assistans. I veckan ryckte barnflickan in. Då var det dags för prinsen och hans hustru att flyga till London.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

(Klicka på pilen till höger för att bläddra bland bilderna)

Prins Carl Philip har ärvt sin pappas läs – och skrivsvårigheter. Det har gjort att han engagerat sig i sitt handikapp och arbetar för att sprida kunskap kring ämnet. Vad handlar det om? Vad är dyslexi? Liksom drottning Silvia har varit kung Carl XVI Gustaf behjälplig i alla år och stöttat sin man, är Sofia en stor hjälp för prinsen.

Sofia stöttar Carl Philip

Hon har sett till att han vågat prata mer om sina svårigheter och att han inte alls gömmer sig för pressen längre. I unga år var prinsen lite rädd att säga fel. Att vara dyslektiker är ingen dans på rosor. Prinsessan Sofia skriver i inlägget på instagram:

Annons

“Dyslexi medför styrkor, inte bara utmaningar, vilket även fler och fler studier visar.”

Prinsparets familjebild.

Prins Carl Philip och Sofia har en egen stiftelse. På stiftelsens sajt kan man läsa en hel del om dyslexi.

“Förr trodde man att dyslexi hade en direkt koppling till intelligens. I dag vet man som tur är bättre, men det tål att upprepas: Dyslexi har absolut ingenting med intelligens att göra! En person kan alltså vara supersmart och ha svårt med att läsa och skriva.”

Foto: IBL och Prinsparet

Annons