Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Se den nya bilden! Prinsessan Estelles succé på slottet

09 nov, 2020, 11:00 
Prinsessan Estelle
Prinsessan Estelle på vift, en vanlig dag i ett folktomt Gamla stan. Se bilden här!
Annons
Prinsessan Estelles supersuccé på nya Guldbron!Brand logo
Prinsessan Estelles supersuccé på nya Guldbron!

Nämen titta, det är ju prinsessan Estelle som är ute på vift utanför Stockholms slott! En liten kunglig fashionista i kortkort kjol, tuffa stövlar och sin coola mössa. Kappan är densamma som vi såg vid invigningen av Guldbron för två veckor sedan.

Prinsessan Estelle Kristina Gyllenstierna Stockholms slott
Prinsessan Estelle i lördags.

Fast detta var ju inte vilket kungligt ”häng” som helst. Åttaåriga prinsessan Estelle hade ett uppdrag: Att lära sig mer om sin släkting, 1500-talets egen kungliga power-lady Kristina Gyllenstierna – som är inget mindre än morfars farfars morfars farfars farfars farmors morfars farmors syster till prinsessan Estelle!

Prinsessan Estelle och drottningskolan

Så där stod de framför hennes staty på Yttre Borggården på Kungliga slottet, kronprinsessan Victoria, prins Daniel och deras dotter. Mamma Victoria berättade och prinsessan Estelle var hennes nyfikna elev. En vanlig dag i drottningskolan helt enkelt.

Prinsessan Estelle Prins Daniel Kronprinsessan Victoria Kristina Gyllenstierna
Mamma Victoria, pappa Daniel och prinsessan Estelle vid Kristina Gyllenstiernas staty, skapad av bildhuggaren Teodor Lundberg. Kristina var moster till Gustav Vasa och en riktig stålkvinna!

Just i lördags var det nämligen exakt 500 år sedan kung Kristian II (mer känd som Kristian Tyrann) inledde Stockholms blodbad. Och där spelade 26-åriga Kristina Gyllenstierna, som ledde kampen mot danskarna, en central och viktig roll. En dramatisk tid i Kungahusets – och Stockholms historia.

Foto: Anna-Lena Ahlström/Kungliga Hovstaterna, Sara Friberg/Kungliga Hovstaterna.

Annons