Se filmen! Ny intervju med prinsessan Madeleine

Prinsessan Madeleine firar mamma Silvias 20-årsfirande Childhood med en ny filmad intervju. Se den här!

I filmen sitter prinsessan Madeleine i Josef Frank-soffan på Childhoods kontor och pratar med generalsekreteraren Paula Guillet de Monthoux om vad som hänt under de 20 år som gått. Men också om vad som behöver göras framåt. Och ett av exemplen som prinsessan Madeleine lyfter fram är besöket hos starka positiva Lucinda Evans och hennes verksamhet i kåkstaden Lavender Hill i Kapstaden i Sydafrika.

– Det mötet bar frukt kan man säga!

– Hon är en otrolig kvinna, som öppnar upp sitt hem för att ta hand om kvinnor och barn, utan någon lön och med ett sådant engagemang. Så det resulterade ju i att Childhood gav stöd till henne och det är så vi på Childhood jobbar, vi hittar de här eldsjälarna i projekten.

Prinsessan Madeleine berättar att det är med hjälp av detta stöd som Lucinda nu har kunnat starta ett center där hon erbjuder en trygg plats för barnen. Hon har kunnat anställa socialarbetare och barnen får lära sig om sina rättigheter, och får hjälp med läxhjälp och stödsamtal.

– Det är det som är så fantastiskt att det mitt i den här misären finns personer som är sådana eldsjälar och försöker underlätta för barn som har det svårt.

Men vad behövs framåt? frågar Childhoods generalsekreterare i filmen. Och prinsessan Madeleine vänder sig direkt till oss tittare med sitt svar.

– Vi behöver förstås finansiellt stöd, och där kan DU göra stor skillnad. Och det är viktigt att vi alla faktiskt öppnar ögonen och ser barn i vår närhet. Alla kan göra något, så snälla hjälp oss!

Se filmen nedan!

Läs mer:

Wow vilken glitterbomb prinsessan Madeleine!

Se prinsessan Madeleines nya privata bild

Prinsessan Madeleines härliga blinkning till Meghan

Foto: Kungahuset.se/Charles Lidbom och Warpin Media