Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Se filmen! Prins Oscar åker skidor – två år ung

07 jan, 2019, 09:15 
Margareta
Se upp i backen, innan du får en kunglighet i nacken!
Annons

Prins Daniel och kronprinsessan Victoria älskar skidåkning, och ser till att få minst en skidvecka varje år. Flera alporter, Åre och Trysil har bockat av. Och i år återvände den kungliga småbarnsfamiljen till de norska fjällen. I helgen fick vi dessutom se prov på deras skid-skills i en video som hovet delade på Instagram. Och barnen redan proffs!

Vi får se familjen på en skråsträcka, en längre plattare backe som kopplar samman olika backar.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Prins Daniel hejar på minstingen prins Oscar medan prinsessan Estelle vant leker på sina skidor. Sätter sig på huk, sträcker ut armarna och försöker få lillebror Oscar att kopiera henne på samma sätt för att åka snabbare. Och även om Oscar är något vingligare på laggen än vad storasyster är åker han otroligt bra för sin ålder!

Prinsen fyller tre år i vår, och många barn gör inte skidpremiär förrän i den åldern. Barn får inte heller gå i skidskola tidigare. Men Oscar måste ha stått på skidor tidigare, med tanke på hur bra balans han har!

Annons

– Kom igen, hörs Daniel säga i den nya filmen till sonen innan kronprinsessan utbrister:

– Bra där!

– Jag ska komma först, hör vi Estelle sedan säga varpå prins Oscar ropar nej när systern glider förbi lätt som en plätt.

Här kan ni se filmen på kronprinsessfamiljen i Trysil själva!

 

I bakgrunden i filmen syns kronprinsessan Victoria. Sedan barnsben har hon åkt skidor i Storlien, där kungafamiljen har en fjällstuga. Påskarna har alltid firats där, och Victoria har till och med synts i skidsystemets påsktävlingarna genom åren.

– Victoria är ju, by far, bättre. Det är klart, sa han i en intervju med Aftonbladet år 2015. Då berättade han även att prinsessan Estelle precis lärt sig åka knapplift, tre år ung.

Annons

Själv började Daniel ge sig ut i backarna i fyraårsåldern.

– Hemma i Ockelbo har vi en backe som heter Rönnåsen. Där fick man ställa upp och arbeta varje vinter för att få det att gå runt. Jag har alltid älskat att åka skidor, sa han i samma intervju men Aftonbladet 2015.

Prins Daniel har genom åren uppmanat barn att röra på sig genom skidåkning genom sin organisation Gen Pep.

Bland annat i filmen som ni ser här nedan!

Läs mer

Annons