Se filmen! Victorias utflykt med prinsessan Estelle

Se filmen! Victorias utflykt med prinsessan Estelle
Sådan far, sådan dotter! Vi vet sedan tidigare att kronprinsessan Victoria ärvt sin pappas engagemang för natur och miljö. Östersjön, WWF:s arbete och nedskräpning är viktiga frågor för dem båda. Se hur Victoria för vidare sitt engagemang till prinsessan Estelle!
Annons

Har du det senaste sett ett glasspapper i skogen? Eller kanske en engångsmugg vid parkeringsplatsen? Hade det varit kronprinsessan Victoria som sett skräpet, då kan vi garantera dig att hon hade plockat upp det och slängt det i närmsta soptunna!

Annons

I lördags, den 21 september, anordnades för andra året i rad Håll Sverige Rent-dagen, av just organisationen Håll Sverige Rent. Syftet med dagen är att motivera människor att gemensamt hjälpas åt att städa parker, skogar och stränder. Organisationen anordnade event över hela landet för de som ville plocka skräp tillsammans med andra.

Victoria brinner för natur och miljö

Någon som verkligen brinner för natur och miljö är kronprinsessan Victoria. Precis som pappa kungen så försöker hon så ofta som möjligt uppmärksamma problemen med nedskräpning i våra skogar och hav och är noga med att föra över kunskaperna till dottern Estelle.

Annons

Kronprinsessan Victoria och Estelle

Tidigt på morgonen på Håll Sverige Rent-dagen publicerade kungahuset ett videoklipp på Instagram där Victoria och Estelle hade begett sig ut i skogen för att plocka skräp.

– Jag tycker det är väldigt viktigt att även Estelle är med idag, för man kan faktiskt göra någonting som är så sorgligt som nedskräpning till en rolig sak som man kan göra tillsammans. Men i grund och botten är det något väldigt tragiskt och någonting väldigt allvarligt. Vi håller ju på att faktiskt kväva oss själva i plast och skräp.

Kanske fick kronprinsessan Victorias och prinsessan Estelles uppmaning någon att ta med sig sopsäcken på promenaden!

Annons

– Jag är uppvuxen med att skräp inte ska vara i naturen och en pappa som alltid har irriterat sig och plockat med sig, så för mig är det fullkomligt naturligt, berättade kronprinsessan Victoria till TV4.

Se filmen när Victoria och Estelle plockar skräp här!

Foto: TT, Kungahuset

Annons

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

6 kommentarer till “Se filmen! Victorias utflykt med prinsessan Estelle”

 1. Marie Louse Larsson skriver: 23 september, 2019

  Kan tycka att det var lite konstigt att inte Oscar var med och plockade skräp, det hade han nog tyckt var roligt, han är faktiskt 3 1/2 år, när jag jobbade på förskola var de just 3 – 3 1/2 åringarna som var mest positiva till att “hjälpa till” med allehanda saker.


 2. Helene skriver: 23 september, 2019

  Tidig morgon, fritidsklädd, med kassar ut i skogen på Håll Sverige rent dagen, KP.Victoria med dotter Estelle i farten. Fint att se, men ger inga kommentarer. Mycket tråkigt,–men ett bevis på vad kommentatorerna prioriterar: Glaumor!! Ock en sådan “brud” har ju kungahset fått.


 3. Marei Louise Larsson skriver: 24 september, 2019

  Lite märkligt att inte Oscar är med och plockar skräp kan jag tycka, det hade han säkert tyckt varit roligt han är ju faktiskt 3 1/2 år, efter alla mina år på förskola kommer jag ihåg att just i 3 – 3 1/2 årsåldern är barn väldigt hjälpsamma och intresserade.


  1. josefin skriver: 24 september, 2019

   Jag kan bara hàlla med. Oskar skulle nog trivas bättre i skogen än pà de offentliga upptrádanden han ställs ut pà. Nàväl, man kan ju hoppas att han o pappa Daniel gjorde nàgot annat roligt.


 4. Ewa skriver: 24 september, 2019

  Eller så var lille Oscar helt enkelt hemma och gjorde andra saker.
  Han måste ju inte ranta med mor far o stora syster så fort dessa går utanför dörren.


 5. Daga skriver: 26 september, 2019

  Hon vilar armarna över bröstet precis som far sin,Estelle.Mvh Daga


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar