Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Se prinsessan Alexias udda firande: ”En tradition”

11 jul, 2023, 10:00 
Samuel Björn
Prinsessan Alexia
Sommaren 2021 påbörjade Alexia sin två år långa utbildning på United World College of the Atlantic i Wales.

Studentfirande kan ske på alla möjliga vis. Prinsessan Alexias har fått många att höja på ögonbrynen.

Annons
Oscar Zias stora önskan: Bättre självkänslaBrand logo
Oscar Zias stora önskan: Bättre självkänsla

Den 6 juli tog prinsessan Alexia sin Internationella studentexamen från United World College of the Atlantic i Wales. Igår publicerades en video på den 18-åriga nederländska kunglighetens firande. Ett firande som för dem är en tradition men som för oss utomstående snarare framstår som underligt.

"Se upp till dina barns framgångar och prestationer"

Videon publicerades utav det nederländska kungahuset och visar Alexia som stolt hissar både den holländska flaggan och sin skolväska upp på en flaggstång bland klarblå himmel, för att sedan vända sig mot kameran leende och viftande med armen.

Underligt, eller hur?

Men inte om man kommer från Nederländerna...

"Det är en tradition i Nederländerna att du efter examen på gymnasiet fäster din skolväska på flaggstången och höjer den", skriver bloggaren Gert´s Royals i en tweet.

Annons

Men varför gör man då detta?

Jo det förklarar tidningen Insider i en artikel om nederländska traditioner.

"Det är ett tillfredsställande sätt att visa upp allt det hårda arbetet och se tillbaka på (eller upp till) ditt barns framgångar och prestationer", förklarar dem.

Inte vilken skola som helst

UWC Atlantic tar emot studenter från hela världen och följer en internationell läroplan som blandar utbildning och samhällsservice.

Alexia var inte den enda prinsessan som gick den tvååriga utbildningen som hon nu tagit studenten från – prinsessan Leonor, arvtagaren till den spanska tronen, var också medlem i samma klass som Alexia.

Två prinsessor i en och samma klass alltså, vad sägs om det?

Men det hör till vanligheterna att kungligheter går på just UWC Atlantic.

Bland tidigare alumner finns exempelvis Alexias far Willem-Alexander samt prinsessan Raiyah bint Hussein, dotter till kung Hussein och drottning Noor av Jordanien. På senare tid slutförde arvtagaren till den belgiska tronen prinsessan Elisabeth sin utbildning där innan hon skrev in sig vid Royal Military Academy i Bryssel 2020.

Annons