Se unika bilden på Estelles söta autograf

Victoria och Estelle

Precis som alla barn tycker prinsessan Estelle att det är kul att skriva sitt namn. Se den gulliga namnteckningen från Villa Fridhems gästbok!

Med stora tydliga bokstäver plitade prinsessan Estelle ner sin namnteckning i hotell Villa Fridhems gästbok.

Hotell Villa Fridhem utanför Norrköping.

Estelle skriver tidigt sitt namn

Det var i oktober 2017 som kronprinsessan Victoria, prins Daniel, prinsessan Estelle och prins Oscar besökte det anrika hotellet i Kolmården vid Bråvikens strand i Östergötland.

Redan då – fem år gammal, visade Estelle prov på att kunna stava sitt namn.

I gästboken har även Victoria och Daniel skrivit sina namnteckningar och för Svensk Damtidning berättar hotellchefen Sofia Regnander att kronprinsessfamiljen var väldigt nöjda med sin vistelse i den nya sviten, som nu fått namnet Prinsessan Estelles svit.

Det här var inte första gången Estelle besökte det barnvänliga hotellet utan hon och pappa Daniel var där redan året innan, när hon reste runt i sitt hertigdöme Östergötland. Daniel tyckte hotellet var så trevligt att han tog med sig Victoria året därpå.

Kronprinsessan Victoria, som är väldigt historieintresserad, tyckte å sin sida att det var spännande med all kunglig historia som utspelat sig mellan herrgårdens fyra väggar.

Sommarresidens åt prins Carl

Prins Carl

Villa Fridhem byggdes år 1909 som sommarresidens till prins Carl, och hans hustru prinsessan Ingeborg. Namnet kom sig av att prins Carl, som var styrelseordförande i Röda Korset, ville att detta skulle vara en fredens boning och därför valde man namnet Villa Fridhem.

Prins Carl, som även kallades för Blå prinsen, var son till Oscar II och drottning Sofia av Nassau. Han hade tre bröder, Gustav V som är vår nuvarande kungs farfars far, prins Oscar och prins Eugen som är känd som Målarprinsen.

Gifte sig med dansk prinsessa

Han gifte sig med prinsessan Ingeborg, som var uppväxt på Charlottenlund utanför Köpenhamn och dotter till Fredrik VIII. Hon var mycket omtyckt av sin svärfar Oscar II som gav henne smeknamnet Solstrålen.

Hertigparet fick fyra barn

Hertigparet av Västergötland fick fyra barn. Prinsessan Märtha som senare gifte sig med Olav av Norge, prinsessan Astrid som gifte sig med Leopold av Belgien och prinsessan Margareta som gifte sig med prins Axel av Danmark. De fick även en son som fick namnet prins Carl jr, med smeknamnet Samuel.

 

Läs mer

Hovet bekräftar – här ska Estelle gå i skolan

Stort bildspel! Så minns vi Estelles första uppdrag

Belgiens kung mindes sin svenska farmor

Foto: TT/ Privat