Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Ser rött efter prinsessan Sofias beslut – bilderna sprids: "Trött på det"

09 maj, 2024, 14:00 
Här är anledningen bakom.
Annons

Prinsessan Sofia är en mycket populär och omtyckt kunglighet, även utanför Sveriges landsgränser. När det släpps nya bilder på prinsessan låter inte reaktionerna vänta – och hyllningskören är ett faktum.

Men nu höjs kritiska röster, efter att bilder på Sofia från det danska statsbesöket har nått utlandet.

Vilka klänningar! Vilka juveler! Se kungligheternas magiska outfits på danska festenBrand logo
Vilka klänningar! Vilka juveler! Se kungligheternas magiska outfits på danska festen

Prinsessan Sofias hisnande köp – se prislappen på ringen

Det rör bilderna från kungaparets galamiddag, som hölls under tisdagskvällen på slottet. Galamiddagar är en riktig höjdpunkt för alla kungafans där ute – det innebär ju vackra blåsor, lyxiga smycken och tiaror!

Annons

Prinsessan Sofia strålade i utsläppt hår och en ljusblå klänning signerad Ida Lanto, samma som hon bar på Nobelbanketten 2022. Den har en vacker hög krage, diskreta blomdetaljer och en skir kjol.

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip anländer till banketten på Stockholms slott som kungaparet håller för Danmarks kungapar.
Vilket tjusigt par!Pontus Lundahl/TT

Sofia matchade looken med silvriga smycken, och en silvrig clutch från Christian Louboutin. Sajten UFO No more har kikat närmare på prinsessans accessoarer, och där avslöjas en hisnande prislapp: bara ringen hon bar kostar över 60 000 kronor.

En skärmdump på en silvrig ring från märket BIGLI
Ringen kommer från BIGLI.Foto: Skärmdump
Annons

Prinsessan Sofia sågas efter nya beslutet

På huvudet bar prinsessan Sofia den tiara hon fick i bröllopspresent av kungaparet 2015. Det är helt klart hennes favorittiara, och den hon oftast bär.

Det är lätt att förstå varför. Den går ju att göra om i all oändlighet, nästan! Det går nämligen att byta ut topparna på briljantlöven, till stenar i vilken färg som än önskas. När Sofia klär upp sig för fest kan man räkna med att hon matchat tiaran till sin klänning, och hittills har vi sett den i allt från gult, grönt, blått, med pärlor – och au naturel.

Annons

Kvällen till ära blev det blå topas-stenar, för att matcha klänningen. Vilken fullträff!

Prinsessan Sofia
Snyggt, Sofia!Pontus Lundahl/TT

Men kungafans verkar ha tröttnat på Sofias älsklingstiara. I Royal Fashion Polices kommentarsfält uttrycker många att de önskar se henne i någon annan av de vackra tiaror som kungafamiljen har i sin kollektion:

"Varför bär hon alltid denna tiara?

"Är hon förbjuden att låna några andra diadem???? Jag är så trött på hennes bröllopstiara."

"Kommer hon någonsin ha på sig en annan tiara?"

"Hon är så vacker, men vi skulle vilja se henne med andra lånade kungliga juveler också"

Sofia har burit andra tiaror förut, men detta är som sagt hennes favorit. Och det är ju faktiskt en present från svärföräldrarna. Men vem vet, kanske får vi se henne i något annat nästa gång det vankas galej?

Foto: TT

Annons