Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Här förändras stämningen mellan Silvia och Mary – fångas på bild: "Märkligt"

09 maj, 2024, 12:00 
Här blir det tydligare än någonsin.
Annons

Det danska statsbesöket är över – och vilka dagar det blev. Det nya kungaparet kung Frederik och drottning Mary gjorde sitt första statsbesök någonsin, och det gick givetvis till familjen och vännerna här i Stockholm.

Stämningen var god, som vanligt när den svenska och danska kungafamiljen möts. Men visst var det påtagligt att något förändrats.

Magiska bilderna på Silvia & Mary – strålar som aldrig förr!Brand logo
Magiska bilderna på Silvia & Mary – strålar som aldrig förr!

Reagerar efter nya bilderna på drottning Silvia och drottning Mary

Ja, det har gått drygt fem månader sedan Danmark fick sitt nya kungapar, efter att drottning Margrethe på nyårsafton meddelade att hon abdikerar. Kronprinsparet blev den 14 januari kung och drottning, och det har varit intensiva månader sedan dess.

Därför måste det känts tryggt att deras första statsbesök gick till ett land – och värdpar – de har besökt många gånger förut.

Annons

Men saker och ting var annorlunda. Nu var det kungen och drottningen som tog emot Frederik och Mary, och kronprinsessan Victoria som är mycket nära Frederik fick nu niga för honom.

Dessutom hade kungarna inplanerade program ihop, och drottningarna på sitt håll. Kronprinsessan Victoria och prins Daniel anslöt vid luncher, middagar och enstaka andra tillfällen.

Det här speciella skiftet uppmärksammar nu det populära kontot Kändisarkommenterar på Instagram, inför sina drygt 30 tusen följare.

– Det blir så märkligt att Mary och Frederik som liksom är polare med Victoria och Daniel nu helt plötsligt måste hänga med deras föräldrar?, skriver hon under en bild på drottningarna.

Ja, nu råder ju helt nya premisser, vilket såklart leder till en helt annan stämning.

Drottning Silvias fina stöd till drottning Mary

Sysslingarna Frederik och Victoria fick helt enkelt se till att umgås bakom kulisserna istället. Men visst måste det ha varit en ovan sits! De brukar ju vara på samma "nivå", och är oerhört nära. Victoria har sagt att hon ser Frederik som en bror, och i sitt välkomsttal på galamiddagen satte kungen ord på det:

Annons

– Drottningen och jag är även glada över att Kung Frederik och Kronprinsessan har en så fin relation. Det är glädjande att se hur ni förenas av er humor och värme.

Men "tant" Silvia och "onkel" kungen, som Frederik kallar dem, tog verkligen det nya kungaparet under sina vingar. På bilderna från dagarna märktes det tydligt att Silvia tog sig ann den nya drottningen Mary, och fanns hela tiden där som ett stöd.

De har ju lite skillnad i erfarenhet på jobbet – Silvia med sina 48 år, och Mary med sina strax över 100 dagar.

Drottning Silvia och drottning Mary fotade bakifrån
Mary uppskattar Silvia mycket. Här lägger hon en öm hand om hennes rygg.Foto: TT

Foto: TT

Annons