Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Silvia bekräftar sorgen: Familjen splittrad på jul

21 dec, 2022, 09:00 

Nu bekräftar drottningen – så blir julen.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Julen står vid dörren, och det är ju som bekant en av kungafamiljens absoluta favorithögtider att fira tillsammans på ståtliga Drottningholm.

Här tar Victoria & Daniel emot årets julgranar – men bryter mot traditionen!Brand logo
Här tar Victoria & Daniel emot årets julgranar – men bryter mot traditionen!

Men i år blir det ingen stor familjeträff på dopparedagen – familjen firar nämligen jul på olika håll.

Hovets besked om prinsessan Madeleine

Det är till tyska Bild som drottning Silvia kommer med ett efterlängtad besked om kungafamiljens julfirande. Hovets informationschef Margareta Thorgren bekräftade tidigare för Svensk Dam att prinsessan Madeleine med familj planerar att fira hemma i Sverige:

– Ja, hon planerar att tillsammans med sin familj komma hem till jul.

Och visst stämmer det. För tidningen berättar Silvia att Florida-familjen anlände till Sverige i söndags, och nu infinner sig med största sannolikhet julmyset på Hovstallet i Stockholm.

Annons

Det blir även ett kärt återseende för kungaparet och barnbarnen Adrienne, Leonore och Nicolas som de ju inte heller får chansen att träffa särskilt ofta, eftersom de bor tvärs över Atlanten.

Drottning Silvia med barnbarnet prinsessan Leonore i famnen 2015 när de träffade påven
Silvia kan inte säga det nog – som hon älskar sina barnbarn! Det är ju livets efterrätt. Här har hon en liten Leonore i famnen 2015.

Drottning Silvia bekräftar: Kungafamiljen splittrade över jul

Faktum är att de får spendera hela julafton tillsammans! Men det blir inget stort kusinkalas på julafton, för kungafamiljen kommer i år att fira på olika håll.

– De (Madeleine med familj, vår. amn) firar jul med oss. Kronprinsessan Victoria och prins Carl Philip firar med sina svärföräldrar i år. Vi skulle också vilja ha dem med oss, men man måste vara rättvis, säger hon till Bild.

Det betyder alltså att det blir en jul med Marie och Erik Hellqvist för prinsessan Sofia och prins Carl Philip, och Ewa och Olle Westling får fira med kronprinsessfamiljen.

Som tur är kommer familjen dock hinna samlas ändå, Silvia fyller ju år dagen innan julafton, och då blir det ett gemensamt firande.

– Då börjar julen för mig. Min man och jag, tack och lov, har en nära relation med våra barn, säger hon till tyska Bild.

Kungafamiljen klär granen 1992.
Vilka fina minnen! Här är kungafamiljen samlad för att klä granen 1992 – för 30 år sedan!

Foto: TT

Annons