Silvia i Tyskland! Oväntade händelsen i folkhavet

drottning silvia tyskland

Drottning Silvia har varit i Tyskland och som vanligt gjorde hon succé i sitt gamla hemland. Men en händelse gjorde att det här besöket skiljde sig från de tidigare.

Drottning Silvia har haft en intensiv vecka. Under tisdagen delade hon ut ”Queen Silvia Nursing Award” till fyra sjuksköterskor i Bernadottebiblioteket på Kungliga slottet. Sjuksystrarna hyllades för att ha bidragit med innovativa idéer som främjar vård av äldre och personer med demenssjukdom. Områden som ju ligger Silvia varmt om hjärtat. Dagen efter fortsatte prisregnet i tyska Kroge. Och där gick invånarna man ur huse för att få en glimt av den svenska drottningen. Vart Silvia än vände sig viftade människor med tyska och svenska flaggor – gärna en i varje hand.

Silvia träffade sitt yngsta kungliga fan

När drottningen klev ur säkerhetsbilen i Kroge var det egentligen tänkt att hon bara skulle vinka till den stora folksamlingen men en oväntad besökare gjorde att hon struntade i det pressade schemat och stannade upp. Vid säkerhetsstängslet stod nämligen Dunja Beckmann med sin lilla dotter Mia, 8 veckor. Ordentligt påpälsad för att klara de kalla vårvindarna. Drottningen blev så uppslukad av den lilla flickan att hon gick fram till mamman och drog bort lite av filten för att kunna se hennes ansikte bättre. Ett gulligt och oväntat ögonblick som fick allt annat att verka oviktigt.

drottning silvia tyskland kroge

Drottning Silvia träffade rojalisten Dunja Beckmann med sin lilla dotter Mia, 8 veckor.

drottning silvia kroge tyskland

Ser ni föresten att Silvia har en ny frisyr? På bilderna från Tyskland kan man se en tydlig gardinlugg. En look som passar vår drottning som handen i handsken.

Ceremonin i Tyskland ägde rum på vårdorganisationen St Anna-Stift i Kroge, nordvästra Tyskland. Där blev årets vinnare sjuksköterskestudenten Annette Löser, från Medicampus in Chemnitz.

De som prisades i Stockholm var Sara Nyström, från Linköpings Universitet, Maiju Björkqvist från Vaasa University of Applied Sciences i Finland, Paulina Pergoł från Medical University of Warsaw i Polen och Annette Löser, från Medicampus in Chemnitz i Tyskland. Och förutom att dela ut stipendier passade drottningen på att hålla ett tal:

”Jag hoppas att denna utmärkelse kan vara en inspiration för sjuksköterskestuderande, ett sätt att motivera er och era kamrater att se potentialen inom dessa områden och – viktigast av allt – er egen potential att göra skillnad för några av de mest utsatta människorna i vårt samhälle.”, sa hon i talet.

drottning silvia

Drottning Silvia delade ut stipendier i Bernadottebiblioteket.

Läs mer

Drottning Silvias oväntade resa till Sydafrika

Se bilderna! Allt om drottning Silvias juveler

Vilken färg passar drottningen bäst i? Rösta här!

Foto: TT