Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Silvia lämnar plötsligt landet – bara dagar före julafton

17 dec, 2022, 15:30 

Med en vecka kvar till jul befinner sig drottning Silvia inte längre i Sverige. Här är anledningen bakom beslutet.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
7 saker du inte visste om drottning SilviaBrand logo
7 saker du inte visste om drottning Silvia

Idag, lördag den 17 december, är det bara en vecka kvar till julafton! En dag som för många av oss innefattar god mat och kvalitetstid med nära och kära.

Kungafamiljen kom in i julstämning ordentligt på fredagen, när kronprinsessan Victoria och prins Daniel tog emot granar på Stockholms slott.

Men jullovet har inte startat än för våra kungligheter – schemat är i själva verket fullt av uppdrag till och med den 23 december.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel tog emot årets julgranar av Skogshögskolans studentkår i Umeå på Stockholms slott.
Kronprinsessparet kickade igång julen på fredagen!

Drottning Silvia lämnar Sverige – en vecka innan julafton

Faktum är att drottning Silvia hinner klämma in en resa innan julfirandet i år. Något som framgår i kungahusets officiella kalender.

Annons

Drottningen befinner sig just nu nämligen i Berlin, där hon på lördagen ska närvara vid välgörenhetsgalan "Ein Herz für Kinder" (på svenska: "Ett hjärta för barn"). Galan hålls i syfte att samla in pengar till utsatta barn runtom i världen, i exempelvis krigsdrabbade områden.

Som många vet har Silvia sedan många år tillbaka visat ett stort engagemang för just barns rättigheter i samhället, och har gjort ett enormt arbete med organisationen World Childhood Foundation.

Drottning Silvia vid prisutdelningen av Childhoodpriset på torsdagskvällen. Priset lanserades av World Childhood Foundation 2019.
Drottningen befinner sig i Berlin under helgen.

Så blir kungafamiljens jul 2022

Silvia kommer dock att resa hem igen i god tid till jul. Redan på tisdag planerar hon nämligen att närvara vid Svenska Akademiens högtidssammankomst, tillsammans med kungen, kronprinsessan och prins Daniel.

Annons

Och den 23 december kommer kungaparet vara på plats vid Drottningholms Slottsteaters konsert.

Sedan förväntas familjen ta lite julledigt och njuta av att alla är samlade. Svensk Dam kunde förra veckan avslöja att prinsessan Madeleine, Chris och barnen kommer hem till Sverige för att fira jul, till resten av familjens stora glädje!

Prinsessan Madeleine, Chris O`Neill och barnen Leonore, Nicolas och Adrienne på väg att ta emot granar inför julfirandet från Skogshögskolans studentkår på Stockholms slott.
Hela Florida-familjen kommer hem till Sverige för att fira jul!

Kungen och drottningen kommer i vanlig ordning ha köpt julklappar till alla sina älskade barnbarn som delas ut av tomten runt granen på Drottningholm.

Och det visar sig att kungafamiljens jultraditioner är vanligare än man kanske kan tro, har vår historiska kungaexpert Herman Lindqvist tidigare berättat för Svensk Damtidning.

– Det slog mig ofta hur enkla presenter kungafamiljens medlemmar köpte till jul och födelsedagar, de var verkligen inte bortskämda, berättade han 2020.

✓Maten ✓Julklapparna ✓Traditionerna ✓Hemska minnet
Svenska kungafamiljen fr. v. prins Carl Philip prinsessan Madeleine, drottning Silvia, kung Carl XVI Gustaf och kronprinsessan Victoria klär julgranen under den årliga julfotograferingen på Stockholms slott 21:a december 1992.
Kungafamiljen firar jul precis som andra familjer. Här klär de granen på Stockholms slott den 21:a december 1992.
Annons